Driv selv blomsterløg på glas

Dato:
09-10-2018 08:51
Kategori: Bolig, Livsstil
løgblomster på glas
Find kønne glas, der egner sig til at drive løg i og bland gerne glas og forskellige blomsterløg.
 
Det er ikke spor for tidligt at gå i gang, hvis du selv vil drive løg i blomst til vinterhygge og jul.
 
Forskellige blomsterløg
Mange kender til at drive hyacinter frem under kræmmerhustoppe i de karakteristiske hyacintglas. Men der er også mange andre blomsterløg, som kan bringes i blomst på samme måde: amaryllis, tulipaner, narcisser og krokus egner sig også godt. Lige nu er det især hyacinterne og amaryllis, som er aktuelle.
 
Sådan gør du
Metoden går i al sin enkelhed ud på at fylde et egnet glas med vand og lægge et blomsterløg på toppen – lige præcis, så vandet ikke rører ved løgets bund, for ellers kan det rådne. Derpå sættes en kræmmerhustop af papir ovenpå, og løget stilles køligt og mørkt i 6 - 8 uger. I løbet af et stykke tid dannes der rødder, og løget begynder at spire. Når spiren er så stor, at den fylder kræmmerhuset ud, tages glasset frem og stilles i stuen. Så varer det ikke længe, før blomsten viser sig.
 
 
Snyd med fremspirede løg
Hvis man ikke har tålmodighed til selv at drive løgene frem fra scratch, kan man "snyde" og købe allerede fremspirede løg hos blomsterhandlere og i plantecentre (eller grave dem op i haven). Løgene tages ud af potterne, skylles rene for jord og placeres i glas med rødderne i vand. Det er selvfølgelig en langt hurtigere metode, og der ser ud, som om du selv er løg-mester!
 
 
Det ser også flot ud at have blomsterløg i cylinderglas. Det går nemmest med de forspirede løg i potter. De renses, som beskrevet ovenfor, der fyldes et lag småsten i bunden af glasset, og derpå stilles tre – fire løg tæt sammen, så de ikke vælter. Skub forsigtigt de længste rødder ned mellem stenene.
 
Kilde: Løgdriverklubben Danmark, www.logblomster.dk. 
Foto: Nina Ewald og iBulb
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Tilbage

Del artiklen

© Hus & Have avisen

Add your Content here

Donec quam felis, ultricies nec, pellentesque eu, pretium quis, sem. Nulla consequat massa quis enim. Donec pede justo, fringilla vel, aliquet nec, vulputate eget, arcu.