Fem gode råd til børn og strømbesparelser

Dato:
16-02-2015 14:02
Kategori: Bolig, Livsstil
Spar på strømmen
Få børnene engageret i at spare på strømmen

En ny undersøgelse, foretaget af YouGov for energiselskabet NRGi, viser, at der blandt de danske forældre er en stor vilje og lyst til at opdrage børn til at spare på strømmen. Men hvad gør man udover at minde børnene om at huske at slukke på kontakten? NRGi kommer her med fem gode råd til, hvordan du kan lære dine børn at spare på strømmen.

Danske forældre vil gerne bruge tid på at lære deres børn at spare på strømmen. Det viser en undersøgelse blandt danskerne. Af de 1000 adspurgte personer havde 280 af dem børn, og ud af dem svarer 82 procent af de adspurgte ja til, at de bruger tid på at lære deres børn vigtigheden af at spare på strømmen. Svaret indikerer tydeligt, at der blandt danske forældre er en stor vilje og lyst til at opdrage børn til at spare på strømmen.

Energirådgiver hos NRGi Benny Hebsgaard har stor erfaring med at guide danskerne til et mindre strømforbrug, og han fortæller, at alene det at være opmærksom på strømforbruget kan føre til store besparelser på elregningen.

- En typisk familie kan spare 10-15 procent på elregningen blot ved at være opmærksomme på elforbruget, og derfor er der også mange penge at spare ved at gøre børnene opmærksomme på, hvor meget strøm de bruger, siger Benny Hebsgaard.

Fem gode råd til at spare på strømmen

Udover at huske børnene på at slukke på kontakten, hvad kan familiens yngste så yderligere lære omkring et mindre strømforbrug? NRGi kommer her med fem gode råd til, hvordan du kan lære dine børn at spare på strømme.

1.      Det mest åbenlyse er at minde børnene om at slukke på kontakten, når de forlader rummet. Sjove klistermærker på stikkontakten kan hjælpe børnene til at huske det.

2.      Sluk for spilkonsollen, når den ikke benyttes. Standby strøm er en af de helt store syndere i danskernes strømforbrug, og slukker man for spilkonsollen, når den ikke er i brug, kan det give en besparelse på mellem 500-1.000 kWh/år eller ca. 1-2.000 kr.

3.      Aftal en time hver aften hvor fjernsyn, tablet og pc er slukket, og brug i stedet tiden på et brætspil.

4.      Synliggør forbruget over for barnet. Fx kan det have en god effekt, at vise hvor mange PlayStation-spil, biografture eller lignende, man kunne få for det sparede beløb.

5.      Udnævn en klimaduks i familien og giv børnene del i besparelsen. Gør det til en leg eller en konkurrence at spare på strømmen. Som motivationsfaktor kan man lade børnene få kontant del i besparelsen som en del af deres lommepenge, eller man kan aftale en fælles ting som besparelsen kan bruges på, fx en tur i biografen eller forlystelsespark.
Derudover er det vigtigt at huske på, at det i sidste ende er de voksne, der har et ansvar. Hvis man som forælder er ligeglad med strømforbruget, så kommer børnene heller ikke til at være sparsommelige.

Kommentarer

Tilbage

Del artiklen

© Hus & Have avisen

Add your Content here

Donec quam felis, ultricies nec, pellentesque eu, pretium quis, sem. Nulla consequat massa quis enim. Donec pede justo, fringilla vel, aliquet nec, vulputate eget, arcu.