Forlæng sommerstemningen

Dato:
29-08-2018 13:53
Kategori: Have
Sensommerblomster
Det er et skønt udvalg af sensommerblomster der står i kø for at afløse, når sommerblomsterne endeligt må give op.

 

Fyld krukker, kurve og kasser med friske sensommerblomster og træk sommeren lidt i langdrag.

 

Mange sommerblomster i krukker har brugt deres sidste kræfter på at overleve en meget varm og tør sommer. Det skønt udvalg af sensommerblomster står i kø for at afløse, når sommerblomsterne endeligt må give op.

Sensommerblomsterne matcher årstiden. De har mættede farver, flotte former og spændende bladstrukturer. De ser godt ud langt ud på efteråret, og mange tager gerne de første vinteruger med. Andre er stedsegrønne og tager ikke skade af frosten, men pynter vinteren igennem.

Mange muligheder
Man kan kombinere sensommerplanterne til flotte helheder i store krukker eller give hver slags sin krukke i sin farve og dernæst sammensætte krukkerne, så de giver den helt rigtige virkning.

Holder man af det blå farvespektrum er lavendel (Lavandula angustifolia), sommerfuglelavendel (Lavandula stoechas), salvie (Salvia nemorosa) og selvfølgelig asters (Aster novi-belgii) det rigtige valg.

 

Er det de røde og rødlilla nuancer, der er favoritter, er Celosia (Celosia argentea), lav krassula (Crassula schmidtii) og blomstrende hebe et godt bud i sensommerens krukker.

 

Bladplanter er gode til at give struktur, mens de anvendt separat, giver en elegant og stilren virkning. Prøv fx sølvtråd (Calocephalus brownii) med sølvskinnende løv, der ligner krystaller, når frosten lægger sig på bladene.

 

 


Faktaboks:
Følg disse enkle råd for at få succes med efterårskrukkerne:
 
- Gør krukkerne rene og skift jorden ud, før du planter.
- Sørg for, at de er et godt drønlag af f.eks. potteskår eller lecanødder nederst i krukken.
- Husk at vande, men lad være med at vande for meget.
- Stil krukkerne hvor der er lunt og læ ved huset, hvor man også har mest glæde af dem.

 

Kommentarer

Tilbage

Del artiklen

© Hus & Have avisen

Add your Content here

Donec quam felis, ultricies nec, pellentesque eu, pretium quis, sem. Nulla consequat massa quis enim. Donec pede justo, fringilla vel, aliquet nec, vulputate eget, arcu.