Har du stjernesnot i græsset?

Dato:
30-03-2017 14:26
Kategori: Have
"Verdens bedste antioxidant"
Stjernesnot
Der er en naturlig forklaring på den geléagtige klat, der kan findes i græsset eller i naturen. En læser - Ejgil Brandborg - fandt stjernesnot i sin græsplæne.

 

Har du også oplevet at finde en geléagtig klat i græsset eller i skovbunden, er der en naturlig forklaring på fænomenet.

I det tidlige forår kan man støde på vandmandslignende klatter i naturen. Forklaringen er, at rovfugle som musvåger eller spurvehøge fortærer en drægtig frø og efterfølgende gylper frøens æggeleder og æg op. Frøerne er byttedyr for musvåger og andre rovfugle. Æggene er omgivet af et slimlag, der svulmer op og beskytter ægget, når det bliver lagt i vandet. Men det samme sker, hvis ægget kommer ned i maven på en rovfugl. Så inden det sker, og rovfuglen måske får mavepine, gylper rovfuglen æggelederen op igen. Det er altså det, der er resultatet af den slimede klat der kan findes i naturen – også kaldet stjernesnot.

 

 

 

Kommentarer

Tilbage

Del artiklen

© Hus & Have avisen

Add your Content here

Donec quam felis, ultricies nec, pellentesque eu, pretium quis, sem. Nulla consequat massa quis enim. Donec pede justo, fringilla vel, aliquet nec, vulputate eget, arcu.