Når gode idéer bliver til virkelighed

Dato:
12-01-2016 13:28
Kategori: Bolig, Have, Hus, Livsstil
Få hjælp til at følge din idé ud i virkeligheden
Opfinderrådgivning
Skuespiller og opfinder Nicolaj Kopernikus er fuld af gode ideer, og en af dem er nu kommet på markedet.
Happy Cooker er indbegrebet af et udekøkken.
Skuespiller og opfinder Nicolaj Kopernikus er fuld af gode ideer.

Har du også prøvet at få en idé – og så gemme den væk eller tænke, at det nok ikke interesserer andre? Der er faktisk hjælp at hente, hvis du ønsker at gøre din idé til virkelighed.

Mange gode idéer ender sikkert i glemmebogen, fordi det kan være svært at realisere idé til handling. Men der er hjælp at hente for de opfindsomme. Opfinderrådgivningen – www.opfind.nu – hjælper borgere med at afklare, om deres ideer er gode, og om de kan blive til et produkt på markedet.

Det må kunne gøres bedre…
Hus & Have avisen vil i en artikelserie hen over foråret se lidt nærmere på nogle at de små opfindelser, som kan gøre en forskel i hverdagen. Opfindelser som er startet som en idé eller en undren over, om noget ikke kunne gøres bedre.

Skuespiller m.m.
Skuespiller og nu også opfinder – Nicolaj Kopernikus – er fuld af gode ideer. Og han har for nylig oplevet at få en af dem på markedet. ”Mange af mine ideer opstår af et irritationsmoment, hvor jeg stopper op og tænker: kunne det ikke være fedt, hvis vi løser det her på en bedre måde”, fortæller Nicolaj Kopernikus. Hans seneste opfindelse – Scrape – er en lille men nyttig ting i hverdagen. Den renser effektivt håndvasken, uden at man behøver røre affaldet. Nicolaj Kopernikus kom via Opfinderrådgivningen i kontakt med firmaet Fabrikators, der har sat Scrape i produktion, og den sælges nu landet over.

Nu bliver børnene ikke låst inde mere
”Mange fjerner nøglen fra deres badeværelsesdør for at undgå, at børnene låser sig inde og ikke kan komme ud; eller de gemmer nøglen” siger Martin Schwartz Wiig. Hans løsning til småbørnsforældre læner sig op ad princippet fra eksempelvis terpentin-flasker, hvor man først skal trykke hætten ned, før man kan dreje den rundt. Produktet hedder Keyguard, og består af en fast del og en roterende del plus en trykfjeder, der sørger for at holde afstanden mellem de to. Martin Schwarts Wiig forhandlede med firmaet Baby Dan og fortæller: ”Jeg opsøgte Opfinderrådgivningen for at få hjælp til spørgsmål omkring, hvem der skulle stå med produktansvaret, indkøb af værktøj, etc. Det fremsendte udkast til aftalen vendte jeg med Opfinderrådgivningen, som ændrede formuleringer om, hvem der havde ansvaret, og lavede præciseringer omkring det juridiske, så det stod helt klart”.

Du kan læse meget mere om Opfinderrådgivningen på www.opfind.nu

Kommentarer

Tilbage

Del artiklen

© Hus & Have avisen

Add your Content here

Donec quam felis, ultricies nec, pellentesque eu, pretium quis, sem. Nulla consequat massa quis enim. Donec pede justo, fringilla vel, aliquet nec, vulputate eget, arcu.