Ny græsplæne ? sådan gør du...

Dato:
02-06-2017 14:05
Kategori: Have
Sådan får du ny græsplæne
Ny græsplæne
Læs her hvordan du får ny græsplæne.

Skal du have anlagt ny græsplæne og er usikker på, hvad du skal være opmærksom på? Læs her hvordan du kommer i gang.

Først og fremmest er det en god ide at så i en fugtig periode. Er jorden sammenkørt, skal du have den løsnet, inden du sår græs. Derudover skal du have fjernet alt ukrudt og planeret jorden.

Blæser det meget, kan det være en ide at vente, til vinden har lagt sig, så de små frø ikke flyver for meget rundt. Der er desuden større chance for udtørring, når det blæser, så du skal være opmærksom på, at jorden er vandet grundigt, inden du sår. Ryst posen! Frøene har forskellige størrelser, og skal blandes inden du sår dem.

Når du sår, er det en god ide at dele portionen op i to. På den måde får du fordelt frøene mere jævnt. Først strør du på den ene led, og derefter på den anden. Skal du så på et meget stort areal, kan det være en ide at dele det op i mindre felter.

Efter såning skal arealet rives let, så du dækker frøene med ca. 0,5 cm jord. Du skal ikke vande arealet lige efter såning. Det vil få frøene til at svømme rundt, og spolere den jævne fordeling.
Giv arealet ro i 6-8 uger, før du begynder at gå på det. Det giver frøene ro til at komme i gang. Når du efterfølgende skal klippe græsset, må du ikke klippe det lavere end 3 cm. Hvis græsset bliver for kort, går energien fra rodnettet, til at lave nye bladskud. Det giver bare pletter, og gør forholdene nemmere for diverse ukrudt. For at klippe mest optimalt, kan du ændre klipperetning ved hver klipning.
Kilde: Plantetorvet.dk

Kommentarer

Tilbage

Del artiklen

© Hus & Have avisen

Add your Content here

Donec quam felis, ultricies nec, pellentesque eu, pretium quis, sem. Nulla consequat massa quis enim. Donec pede justo, fringilla vel, aliquet nec, vulputate eget, arcu.