Sådan bekæmper du indbrud

Dato:
30-03-2017 14:33
Kategori: Bolig, Hus
"Verdens bedste antioxidant"
Indbrud
Nabohjælp er en god præventiv mulighed mod indbrud.

 

En ny rapport fra TrygFonden og Det Kriminalpræventive Råd samler den bedste tilgængelige viden på området og dokumenterer, hvad der virker, når man skal forebygge indbrud.

Danmark er generelt et trygt land at leve i, men når det kommer til indbrud, er der tydelige skår i danskernes tryghedsfølelse. Således viser TrygFondens Tryghedsmåling, at hver fjerde dansker frygter at blive udsat for indbrud i deres private hjem. Det gjorde blot hver tiende i 2004.

Danskernes frygt for indbrud er ikke ubegrundet. Vi er et af de mest indbrudsplagede lande i Europa. Selvom antallet af indbrud herhjemme er faldet lidt over de seneste år, har indbrudsniveauet bidt sig fast og falder ikke som næsten alle andre former for kriminalitet.

Heldigvis kan vi gøre noget ved indbrudsstatistikken og den utryghed, de mange indbrud fører med sig. DKR og TrygFonden offentliggør nu en vidensopsamling, der har samlet og gennemgået tilgængelig og dokumenteret viden om, hvad der virker på indbrudsområdet.  Først og fremmest kan vi forstærke døre, vinduer, låse og mure i vores hjem, så de bedre kan modstå indbrudsforsøg. Det er et yderst effektivt middel mod indbrud.

- Det er noget, vi som borgere desværre kun får gjort i begrænset omfang. I Holland og England har man i en årrække haft lovkrav om indbrudssikring i nybyggeri af boliger, og det har betydet, at antallet af indbrud i de to lande er reduceret markant. I begge lande er indbrudsraten halveret. Indbrudssikrede hjem smitter samtidig positivt af på ikke indbrudssikrede hjem i lokalområdet. Indbruddet flytter altså ikke over til naboen, tværtimod, fortæller Merete Konnerup, analysechef i TrygFonden.

Kombinerer man indbrudssikring med nabohjælp, bliver det endnu mere effektivt.

- Systematisk nabohjælp, hvor beboerne i et område holder øje med hinandens boliger, er også et effektivt værn mod indbrud. Faktisk kan hvert femte indbrud forebygges alene med Nabohjælp, siger Merete Konnerup.

 

 

 

 

Kommentarer

Tilbage

Del artiklen

© Hus & Have avisen

Add your Content here

Donec quam felis, ultricies nec, pellentesque eu, pretium quis, sem. Nulla consequat massa quis enim. Donec pede justo, fringilla vel, aliquet nec, vulputate eget, arcu.