Tips til køkkenhaven

Dato:
02-06-2017 14:34
Kategori: Have
Sådan får du ny græsplæne
Tips til køkkenhaven.
Hjemmedyrkede grøntsager og krydderurter smager bare bedre.

Der er mange gode grunde til at dyrke grøntsager og krydderurter i sin have, men den bedste af dem alle er, at de hjemmelavede grøntsager smager bedst.
Med et grønt spisekammer lige uden for døren, kan du høste friske sprøde grøntsager hver dag hele sæsonen igennem. Helt friskhøstede grøntsager indeholder mange vitaminer og smager af meget mere.

Får friske grøntsager hele sommeren
Før du begynder at tilså din køkkenhave, er det vigtigt at tænke tingene igennem, således din køkkenhave kan forsyne familien med grøntsager i hele sæsonen. Hvis du sår det hele på en gang får du grøntsager i overflod i en kort periode, men mangler resten af sommeren – derfor bør du dele frøene op og så nye rækker hver 3-4 uge.

Spændende salater
Der var engang, da salat var ensbetydende med almindelig hovedsalat. Sådan er det ikke længere. Salater med flotte farver og spændende smagsnuancer er på menuen året rundt.

Røde, brogede eller grønne, glatte eller krøllede. Du kan selv dyrke et væld af salater i haven, så der altid er frisk salat til et lækkert måltid.

Krydderurter med smagsnuancer
Krydderurter er fællesbetegnelsen for en mængde planter, der alle udmærker sig ved krydrede dufte og dejlig smag. Der skal kun nogle få blade til at pifte maden op med spændende smagsnuancer, og samtidig kan krydderurter bruges som pynt på både kolde og varme anretninger og selvfølgelig i salater.

Hvis du ikke har så meget plads, så plant krydderurter i en krukke. Krukker er meget velegnet til at samle krydderurterne på en dekorativ måde - eller prøv at plante krydderurter i en ampel, så kan du hænge den tæt ved køkkenet eller ved grillen.

Husk jordbærkrukker også er meget velegnet til en minikrydderurtehave.

 

 

Kommentarer

Tilbage

Del artiklen

© Hus & Have avisen

Add your Content here

Donec quam felis, ultricies nec, pellentesque eu, pretium quis, sem. Nulla consequat massa quis enim. Donec pede justo, fringilla vel, aliquet nec, vulputate eget, arcu.