Når efterår og vinter kommer, er det betryggende at have både hus og have klædt på til vind og vejr. Her får du tips til at komme vinteren i møde på en god måde.

Tjek hus og have

Før det bliver vinter, er det en god ide at tjekke dit hus ordentligt igennem. Tjek om det er klar til kulden. Det er en ærgerlig situation, når frosten har sat ind, og det måske er for sent. Du bør tjekke isolering, brændeovn, fyr, radiatorer, tag og ydermure. Det er alt sammen faktorer, der kan blive ødelagt, hvis der er småskader derpå, og frosten først gør det værre. Det er bedre – og varmere – at være klar til kulden.

I haven er det en god ide at tjekke hele haven igennem og se, at alle dine træer, buske og planteområder er skåret ned og klar til en ny sæson til foråret. Planter, træer og buske har godt af at blive skåret til, så planten kan vokse sig stærk i løbet af foråret.

Det er altså et klogt træk at tænke lidt forud både inden døre og udendørs. På den måde kommer du og din bolig lettere gennem vinterkulden.

Hold på varmen

Indendørs er det virkelig vigtigt at have styr på, hvordan du skal holde på varmen. Det er forskelligt fra bolig til bolig, hvad der fyres med. Mange har naturgas, nogle kører på el og andre har brændeovne og fuldautomatiske anlæg, der skal have brændsel.

Lige meget hvad du har, er det godt lige at få tjekket, at alt virker, så du ikke står og fryser, når temperaturen kommer ned på minusgrader. Det er også fornuftigt at teste dine radiatorer, da de godt kan være lidt rustne, når de ikke har været i brug i lang tid i sommerperioden.

Måske har du gulvvarme, og her kan også komme grus i maskineriet, når varmen ikke har været på i lang tid. Hvis du har en træpilleovn, et stoker-anlæg eller et fuldautomatisk brændeanlæg, så har du behov for træpiller at fyre med.

Træpiller varierer meget i kvalitet, men du gør klogt i at bruge træpiller i en naturlig træfarve med en god brændværdi, da de varmer bedre. Hvis du er på udkig efter træpiller i høj kvalitet, så klik her.

Driver du landbrug?

Driver du et landbrug, ejer store jordområder, arbejder som entreprenør eller inden for vej- og parkbranchen, kender du til vigtigheden i at have gode maskiner. De kan gøre alt det hårde og opslidende arbejde for dig.

Især gælder det for landmændene, at hvis du har en dårlig maskine, så bliver alle processerne lidt mere bøvlede. Og hvis du arbejder med at vedligeholde veje, parker og stier, så kan ukrudt, græsplæner og blade løbe løbsk. Og arbejdsbyrden kan hurtigt vokse sig enorm.

Derfor er det vigtigt at have gode maskiner, der kan gøre dit arbejde lettere og resultatet bedre. Der kommer hele tiden nye mekanismer og teknologier, og det kan væren god ide at følge med i disse trends.

Hvis du har brug for en troværdig leverandør af maskiner, så besøg Svenningsens.dk her og kig nærmere.

Læs også – Giv boligen et frisk pust – se hvordan du kan få hjælp hvis økonomien strammer.