Gunnar Flørning er verdenskendt for sine humoristiske og dekorative trædyr – du kan vinde den store hund der er produceret i eg, og poter, snude og ører i ahorn.

2. advent konkurrenceVind Gunnar Flørnings finurlige hund

Deltag i konkurrencen om Gunnar Flørnings finurlige hund til en værdi af 599,- Konkurrencen slutter 2. søndag i advent - 6. december kl. 14, hvor vinderen trækkes og får direkte besked via mail. Ved deltagelse i konkurrencen tilmeldes du samtidig Hus & Have avisens nyhedsbrev. 

Vind ikonisk design-hund

Gunnar Flørning (1931-2014) blev verdenskendt for sine humoristiske og dekorative trædyr med deres helt unikke enkle og præcise udtryk. De charmerende trædyr blev bestsellere i 50’erne og 60’erne med deres udstråling af optimisme. Det var hårdt tiltrængt i efterkrigstiden, og den optimisme og tro på fremtiden er der lige så stort behov for i 2020.

Vind den store charmerende hund der er et dekorativt og finurligt designobjekt til boligen. Vinderen trækkes søndag den 6. december og får direkte besked via mail.

Gunnars kæmpe designarkiv

Gunnar Flørnings dyreunivers er bl.a. denne design-hund
Gunnar Flørnings design-hund udstråler optimisme og smukt håndværk.

Dyreeventyret begyndte, mens den unge Gunnar aftjente sin værnepligt. Af og til midt på en pløjemark, hvor han og hans soldaterkammerater kedede sig bravt. Og så er det jo helt naturligt for en kreativ sjæl at gribe en gammel hegnspæl og en kniv og gå i gang med at snitte forunderlige dyr. Gunnar Flørning startede beskedent sin virksomhed i 1952 i et lille kælderlokale. Han måtte dog hurtigt flytte til større lokaler efterhånden som efterspørgslen steg, og figurerne blev solgt i hele Danmark og eksporteret til store dele af verden.

Gunnar Flørning har efterladt et kæmpe designarkiv med både færdige produkter, prototyper og skitser. Så der er nok at tage af, når arven efter ham relanceres her i 2020 i tæt dialog med familien. Respekten for de originale designs og de oprindelige materialer, som er forskellige træsorter, læder og skind, er naturligvis i højsædet.

Både Gunnar og hans hustru Inge Flørning var, som så mange af os andre, meget glade for hunde, og Hunden er inspireret af en hundehvalp med store kærlige – måske ligefrem lidt bedende øjne. Der er ingen tvivl om, at figuren, som designmæssigt er en ægte 50’er-klassiker, er skabt af en hundeelsker og vil blive elsket af hundeelskere.

Hunden er forarbejdet i eg, og poter, snude og ører er ahorn.
Hunden findes i tre højder: 10,5 cm, 17 cm og 24 cm til hhv. 299,95 kr., 399,95 kr. og 599,95 kr.

Se flere konkurrencer her og vind ikonisk design-hund på samme side.

Opdag Gunnar Flørnings univers her.