HAVETRENDS 2019

hegn i haven
Hegn behøver ikke lukke for udsigten. Glas skaber en transparent sammenhæng med resten af udemiljøet.

Hyggelige haverum med hegn


Et hegn i haven behøver ikke begrænse sig til at give læ på terrassen eller skærme for nysgerrige blikke. Brug dem i stedet til at skabe hyggelige haverum, levende vægge og sammenhæng mellem ude og inde

Træ, glas, komposit, metal – eller en kombination. Mulighederne er mange, hvis man gerne vil skabe læ, indrette rum i haven eller forbinde husets indretning med enkle, rene linjer i haven. At sætte et hegn giver mulighed for en løsning, som hurtigt får effekt, men som også på langt sigt bliver en smuk og integreret del af uderummet. Samtidig kan et hegn skabe uderum i hele haven.

“Det hele behøver ikke foregå på terrassen, som vi ellers er tilbøjelige til at indrette vores uderum efter”, siger salgschef Hanne Larsen fra PLUS A/S. PLUS har gennem mange år leveret havemøbler, hegn og andet udstyr til have og gårdmiljøer og har dermed om nogen en klar fornemmelse for, hvad sæsonens trends er.

Bidro aflang Ledflex

“Ved at bruge hegn kreativt kan vi indrette rum rundt om i haven, hvor der bliver legeplads til børnene, rum til en alenestund for mor eller far, eller vi kan skabe hjørner, hvor vi kan nyde livet i de fællesskaber, vi nu engang indgår i”, tilføjer Hanne Larsen.

hegn
Rustik modellen er fungicidbehandlet og malet gråbrunt.

Slå genvej med faste hegn

I dag udarbejdes der næppe en haveplan, uden at havearkitekten tænker ind, at der skal være forskellige rum og afdelinger til de forskellige aktiviteter – eller bare til ro og afslapning. Med forskellige typer af hegn kan man slå en genvej til disse uderum, så man hurtigt får glæden af at kunne nyde uderummets kroge og hjørner.
Til de formål lancerer PLUS i denne sæson blandt andet en række åbne hegn, hvor der kan plantes slyngplanter ved hegnets fod, og de vil så slynge sig mellem de åbne lameller.
“Inspirationen hertil har vi hentet i Japan, hvor disse grønne vægge tit bruges til at skabe smukke adskillelser og grønne uderum”, siger Hanne Larsen.

Rene og enkle linjer

Hegn i 2019 skal desuden være enkle, ofte åbne og med rene, klare linjer, som giver et udtryk, der passer til tidens boligindretning.

Novasel - Perskindol

“Ved for eksempel at bruge et enkelt hegn i træ eller glas og med en lækker håndliste i en gedigen træsort får man lagt en stil, der er tidløs og samtidig udstråler kvalitet. Og det giver mulighed for at binde indretningen inde sammen med uderummet på en indbydende facon. Som somrene tegner til at blive, vil vi også herhjemme opleve, at vi mere og mere bruger uderummet til at opholde os i og kæder oplevelsen sammen med den øvrige boligindretning”, slutter salgschef Hanne Larsen, PLUS A/S.

KYOTO hegnet er som de andre japanske inspirerede hegn fra PLUS med vandrette, adskille lameller, så det for eksempel kan beplantes med slyngplanter og blive en grøn væk i haven.

PLUS hegn
KYOTO hegnet er som de andre japanske inspirerede hegn fra PLUS med vandrette, adskille lameller, så det for eksempel kan beplantes med slyngplanter og blive en grøn væk i haven.

FAKTA om PLUS A/S:
PLUS A/S er Skandinaviens største leverandør af hegn, møbler og andet udstyr til uderummet. Virksomheden ligger i Vejen og har rødder tilbage til 1. verdenskrig, da den blev grundlagt – dengang i Sorø. PLUS anvender kun FSC®-certificeret træ og designer selv alle produkter. PLUS A/S forhandles gennem trælast- og byggemarkeder, specialbutikker og netbutikker.

hegn fra PLUS
RUSTIK hegn i sort – brug det som ramme om havens hygge.

Læs også om fordelene ved et swimspa her.

Læs også hvad du kan gøre der, hvor græsset har svært ved at gro. Se her.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jøhl – Grethe