Gør dig klar til de varme sommerdage på terrassen

Cobana Lounge Chair og Pouf på terrassen

Sommeren er over os, og hvilket tidspunkt er bedre end nu, til at få styr på haven. Hellere være klar til de varme sommerdage nu, end at bruge dem på at slæbe redskaber og møbler frem og tilbage. Så kan du nyde en drink fremfor at bakse rundt i haven. 

Giv terrassen en ordentlig omgang

Start med at klargøre terrassen. Giv fliserne eller trægulvet en overhaling. Kom godt omkring, så det bliver behageligt at gå med bare tæer. Bare tæer i haven er nemlig lækkert, når solen skruer op for varmen.

Bidro aflang Ledflex

Find herefter havemøblerne frem fra skuret, hvis altså ikke du hellere vil investere i nogle nye flotte havemøbler. Indret terrassen som du plejer eller prøv noget helt nyt. Du kunne for eksempel stille nogle lanterner og lys rundt omkring, hvilket får dine havemøbler til at stå endnu mere frem. Gør det så hyggeligt, at man får lyst til at tilbringe hele sommeren derude.

En flot indrettet terrasse kan man understrege ekstra meget ved, også at have en velplejet have.. 

Luft græsset og fjern efteråret visne blade

Inden du går i gang med at ordne haven, kræver det lidt forberedelse. Græsset er sikkert faldet sammen i løbet af vinteren. Mellem stråene danner der sig mos, hvilket kvæler græsset og give det et trist gulligt skær. Derfor har det brug for at blive luftet. 

Novasel - Perskindol

At lufte græsset lyder sikkert underligt, men det er ikke andet end at rive op i det. Det er bedst at bruge en blød rive i stedet for en af dem af jern. Du behøver nemlig ikke flå jorden med op, når du river græsset. 

Samtidig med, at du river græsset, kan du lige så godt tage alle de visne blade fra efteråret med. Alle dem der gemmer sig under planter og hækken, så jorden kan få sollys.

Slå græsset og plej planterne

Når du har revet færdig og ryddet op, kan du bevæge dig videre til selve pasningen. Kør en tur over græsset med græsslåmaskinen. Allerede dét løfter havens udtryk. Herefter kan du gå i gang med at klippe hækken og træerne, hvis du har sådan nogle. Står planterne og blomsterne og ser lidt triste ud, så trænger de garanteret også til at god trimning og masser af vand. 

Det kan godt være, at det lyder som dobbeltarbejde, da du igen skal rive affald sammen. Men det er nemmere, når der ikke er lange visne græsstrå, der klamrer sig til jorden og tørre blade.

Nu kan du allerede læne dig tilbage i dine flotte havemøbler på din terrasse, og er klar til at nyde sommeren og synet af din lige så flotte have.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jøhl – Grethe