4 unikke plantekummer til haven

plantekummer

Annonce

Trænger din have til et nyt og friskt input, så er der mange muligheder for at peppe blomsterbede og græsplæne op. Sommetider kan haven trænge til et friskt pust eller en eventyrlig overhaling, så man kan drømme sig til varmere himmelstrøg og så børn og børnebørn kan lokkes ud. Her følger tre bud til at peppe haven op med alternative og unikke plantekummer.

Bidro aflang Ledflex

Flotte og retro vintønder

Du kan for eksempel plante et træ eller nogle smukke blomster i halve vintønder. Det giver en sydlandsk og eksotisk æstetik i haven. Vintønderne vækker virkelig en sydlandsk æstetik til live, da det lidt rå og det fornemme forenes i en vintøndes udtryk. De har et særligt retro-udtryk, som kan være svært at finde andre steder. Hvis man vil give haven et præg af en sydamerikansk eller spansk vinyard, så er det i hvert fald første skridt. De er lette at plante i, og man kan både plante flere forskellige blomster eller et enkelt oliventræ eller citrontræ. Se de halve vintønder hos havehandel.dk.

De fine og farverige olivendåser

Et andet charmerende trick er at plante dine blomster til have og terrasse i olivendåser. Nogle grønthandler sælger de store olivendåser, som de får deres oliven leveret i. Så du skal ud at finde din egen olivendåse leverandør, da det ikke er noget man kan købe i plantebutikker eller havecentre.

Det er også det, der gør dem lidt særlige og specielle. Olivendåserne har nemlig også forskellige farver og fine print på. De fine farver giver lidt ekstra spil til havens farver. Og det leder også tankerne væk fra Danmark, da giver fornemmelsen af varmere himmelstrøg og man kan drømme sig væk til Grækenland.

Novasel - Perskindol

En gammel kano eller robåd

Hvis I har en kano eller robåd, som I har haft kær, men som simpelthen ikke kan klare mosten mere. Måske er den utæt, måske er det simpelthen bare mør. Så smid den endelig ikke ud, den kan også bruges til at huse fine blomster og planter i haven. Det lyder måske fjollet, men det er virkelig en unik måde at iscenesætte sine blomster og planter. Mange finder på at lave en sandkasse til børn eller børnebørn ud af dele af en båd eller kano, og det giver et fint legesygt udtryk. Man kan skabe et eventyrligt indspark i haven ved at plante i både eller kano, som børn og børnebørn sikkert også ville finde ganske eventyrligt!

Gamle krus, kopper, fade eller skåle

Til de små planter og til andre dele af haven kan man lave et fint sammensurium af små og søde planter og blomster i hver deres lille kop. Det kan være at krydderurterne skal have deres egen afdeling, hvor potterne gerne må være i den lille ende. Det kan se rigtig fint ud med et hav af farverige kopper som huser hver deres blomst. I den lidt større ende kan man også bruge fade og skåle som kan rumme lidt flere eller lidt større blomster.

En afdeling med miniature-blomster kan give endnu et unikt indspark i haven, som i samspil med en af de andre muligheder kan give din have et eventyrligt og helt særligt udtryk.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jøhl – Grethe