5 lækre boligforbedringer du kan fixe på en weekend

boligforbedringer du kan fixe på en weekend

(sponsoreret indlæg)

2020 og 2021 har i høj grad været boligforbedringernes år. Kombinationen af mere tid hjemme og færre penge brugt på udenlandsrejser, begge grundet Coronakrisen, har ført til, at mange har kastet sig ud i diverse projekter på hjemmefronten – store som små.

Bidro aflang Ledflex

Måske har du selv overvejet at få gjort noget ved din bolig. Det kan dog til tider knibe lidt med inspirationen, og mange projekter med boligforbedringer kan virke lidt uoverskueligt. Sådan behøver det dog ikke at være, så trænger du til inspiration bør du læse med her, når vi giver 5 lækre boligforbedringer du kan fixe på en weekend.

Mal dine vinduer

Vinduer er blandt de ting på boligen det oftest ligger lige for at skifte. Udskiftning af vinduer er dog en dyr sag, og tager ofte lidt mere tid og ekspertise end de måske kan klare på en weekend. Der er dog andre muligheder. Nogle gange skal vinduer skiftes fordi de er for gamle, men velfungerende vinduer kan ofte fixes med en god malertur.

Nymalede vinduer kan virkelig opfriske din bolig, og koster en brøkdel af hvad det ville kostet at få skiftet dem. Hvorvidt du kan male dine vinduer på en weekend, afhænger selvfølgelig af størrelsen på dit hus, men det er ikke realistisk for de fleste parcelhusejere.

Novasel - Perskindol

Rens tag og fliser

Tag og fliser er en anden del af boligen der ofte kan virke til at trænge til udskiftning. Da disse tager direkte imod vind og vejr kan de hurtigt virke slidte, og alger og mos kan ofte gøre dem grimme. Er der ingen skader kan du, ligesom med vinduerne, ofte klare dig uden en decideret udskiftning.

Her er det dog ikke maling, men en god algerens der kan være sagen. En algebehandling fjerner alger og mos og efterlader typisk dit tag i så godt som ny tilstand. Fliserne kan du måske selv tage hvis du har det rette udstyr og algerne er begrænset, men tagrens kræver ofte professionel hjælp. Det er dog ikke et stort og længerevarende projekt, særligt sammenlignet med et nyt tag.

Fix de små rum

Når vi tænker forbedringer af rum, er det ofte store projekter som nyt badeværelse, køkken eller lignende der kommer op. Et fremragende boligprojekt og boligforbedring er dog at opgradere de lidt mindre rum. Dette tager noget kortere tid, og kan desuden gøres pænt på et ganske for-nuftigt budget.

Et eksempel kunne være entreen der ofte kan opgraderes ganske let. Et flot spejl og en fin bænk, eventuelt fra genbrug, kan ofte gøre underværker. Måske har du også et lille toilet, af den type der kun har toilet og en lille håndvask. Et nyt toilet bræt og en sjov plakat på væggen kan gøre meget, og dette kan sagtens nås på en weekend, inklusive indkøbsturen.

Plant!

Når der skal piftes lidt liv i boligen, er få ting så effektive som planter. Planter giver både farve og bogstaveligt talt liv i boligen, og desuden kan de passe ind i alle slags stile og indretninger. Dette gælder både udendørs, men særligt indendørs, hvor mange stadig væk ikke prioriterer planter højt nok.

Det er desuden et projekt der som det forrige mest kræver at du sætter tid af til indkøbsturen. Det er dog ikke bare planterne du kan lege med. En af fordelene ved indendørs planter er, at det åbner op for en verden af flotte potter og krukker, der også bringer liv ind i huset.

Opgrader dit hyggelys

Sidste boligforbedring omhandler dit lys. Lys er supervigtigt for enhver bolig, og ligesom med planter er der, trods årevis med fokus på det, stadig for mange der underprioriterer det. Det kan da også være du er godt tilfreds med dit grundlys, men en weekend kan fint sættes af til at op-gradere dit hyggelys.

Med hyggelys mener vi alt det ekstra lys der ikke bare er der for at oplyse et rum. Det er bordlamper, læselamper og gulvlamper. En opgradering kan være alt fra at købe helt nye lamper til boligen, til blot at rykke rundt på dem du har. Så tænk over hvor du måske mangler en hyggekrog med lys for sig selv, og sæt i gang.

Så trænger boligen eller huset til en opgradering, kan de 5 lækre boligforbedringer du kan fixe på en weekend gøre en fin forskel.

LÆS OGSÅ: Sådan gør du sommerhuset klar.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jøhl – Grethe