Andelsbolig med have

andelsbolig

Annonce

Der findes mange forskellige gode grunde, til at vælge en andelsbolig. Det er ofte et billigere alternativ, der er ingen ejendomsværdiskat og der er god chance for at blive en del af et stærkt fællesskab. Andelsbolig kan være en smart løsning for alle. Både børnefamilier, enlige og unge som ældre par. Det kan skabe tryghed at være en del af andelsforeningen.  

Bidro aflang Ledflex

I mange tilfælde bliver muligheden for andelsbolig overset af uerfarne på boligmarkedet. Det er en skam, da der er mange gode grunde til at vælge andelsboligen frem for andre potentielle boligformer. Her får du en guide til hvorfor og hvornår, du bør vælge en andelsbolig samt et indblik i eventuelle fordele og ulemper ved valget af andelsbolig, du bør overveje, før du skriver under eller leder videre i din søgen efter ny bolig. 

Økonomi 

Det første punkt, du skal være opmærksom på, når du kigger nærmere på andelsboligens potentiale, er økonomien. Samlinger man en ejerbolig med en tilsvarende andelsbolig, vil sidstnævnte i langt de fleste tilfælde være et billigere valg. Det kræver dog ligesom i andre boligformssituationer et godt økonomisk overblik, for specielt i situationer med andelsboliger er det vigtigt at være vaks.  

Det er medlemmerne af andelsforeningen, som hæfter den gæld, der bliver betalt via andelshavernes boligafgift. Det vil derfor være ekstra vigtigt grundigt at sætte sig ind i foreningens økonomi. Derudover kan en andelsbolig ende ud med at blive dyrere end først antaget, da det ikke vil være en mulighed at få et realkreditlån, andelshaverne reelt set ikke ejer boligen. I stedet bliver man nødt til at finansiere med hjælp fra et banklån, der er dyrere end et realkreditlån. 

Novasel - Perskindol

Forskellige typer af boliger 

En andelsbolig kan være mange ting. Boligen kommer i mange forskellige former og kan både være et lejlighedskompleks lige såvel som et rækkehus eller blot en del af et gårdmiljø. En bolig går under betegnelsen andelsbolig, hvis der er tilknyttet en forening, man kan købe sig ind i. Altså ejer du ikke hele boligen, men som navnet antyder; kun en andel.  

Grundet de mange forskellige typer af boliger, vil det være let at finde noget, der passer til dine forventninger. Ønsker du dig eksempelvis at bo et sted med mulighed for udendørsaktivitet, kan du derfor sagtens finde et hus med have. En have er også noget, der kan samle medlemmer fra andelsforeningen i en fælles interesse med et internt projekt. 

Et godt alternativ for alle 

Du kan let finde en bolig, der passer til størrelsen og forhåbningerne fra din familie. Andelsboligens sætter de perfekte rammer for et trygt og godt sted at lade dine børn vokse op. Der vil være andre familier med jævnaldrende børn, og derfor vil der altid være potentiale for leg og samvær med andre børnefamilier. Dette kan både gavne forældre og børn.  

Er du derimod på udkig efter et mere stille område, vil dette heller ikke være et problem. Der findes utallige bud på lejligheder eller rækkehuse i for eksempel rolige forstadsmiljøer. Andelsboligen har meget at byde på, og kan være et perfekt sted at slå sig ned.  

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jøhl – Grethe