Få specialister til at aflæse el- og varmeforbruget i dit hus

Annonce

Når der skal måles el og varme, kræver det ofte en professionel hånd. Men vidste du, at du slet ikke behøver at tage fri fra arbejde og vente på manden fra fjernvarmeværftet, når du skal have målt dit forbrug? Faktisk er det meningen, at alt forbrug i el og varme skal kunne fjernaflæses i fremtiden. Det er her, en virksomhed som Brunata kommer ind i billedet.

De fleste af os kender det godt. Vi skal tage fri fra enten skole eller arbejde for at sidde hjemme og vente på manden, der kommer og måler både el og varme. Nogle gange tager det en halv time, så er det overstået. Andre gange kan man sidde og vente hele dagen. Sådan kommer det heldigvis ikke til at se ud i fremtiden, hvis det står til en af de førende virksomheder inden for forbrugsmåling.

Brunata har med innovative og højteknologiske løsninger specialiseret sig i at fjernaflæse forbrugsmålinger og råder over markedets nyeste viden indenfor dette felt. Med en løsning fra Brunata kan du spare ikke bare tid, men også en betydelig mængde penge, da du får muligheden for at følge med i, hvor meget du rent faktisk forbruger.

Følg med og spar

Med fjernaflæst forbrugsmåling er der noget at komme efter for borgerne. Med apps og online løsninger designet til formålet kan den enkelte beboer selv følge med i sit forbrug. Derved kan man gradvist optimere forbruget og i sidste ende spare penge. Med fjernaflæst måling er det muligt at opdage ujævnheder i forbruget langt tidligere end med manuel aflæsning. Således kan man meget hurtigt registrere, hvis f.eks. vandforbruget pludselig er steget, og straks sætte ind og undersøge, hvad der kan ligge til grund, måske et løbende toilet eller en utæt pakning.

Ændrer elregningen sig uden en umiddelbar logisk grund, kan der måske være en fryser, der ikke er lukket. Fryseren skal bruge mere elektricitet for at holde temperaturen og bruger dermed mere strøm. På den måde kan også varmeregningen stige uhensigtsmæssigt, hvis der f.eks. er et vindue på klem i et rum, hvor man ikke kommer ofte. En unormalt stor varmeregning kan indikere, at ejendommens isolering trænger til et eftersyn. Netop varmeregningen er ofte en stor post på husstandens budget, så også her kan den nye teknologi være en fordel.

Sport i optimering

Mange bliver med installationen af fjernaflæst forbrugsmåling grebet af at optimere deres forbrug og således spare flere penge, da man på daglig basis kan følge med i husstandens forbrug. Så der kan næsten gå sport i at huske at slukke lyset, fylde vaskemaskinen helt op, slukke for vandet, når man børster tænder, eller lufttørre tøjet i stedet for at bruge tørretumbleren. Med den nye måde at aflæse sit forbrug på motiveres borgerne således til at reducere deres forbrug.

Jo før boligforeningen kommer i gang med udfasningen af manuelt aflæste målere til fjernaflæst forbrugsaflæsning, jo bedre rustet er den til fremtiden og jo mere kan der spares – på pengepungen såvel men også i det helt store billede på klimafronten.

More Stories
Haveejere hjælper klimaet