Har du højt til loftet? Få styr på akustikken

akustik

Annonce

Det er en helt utrolig oplevelse at træde ind i et hjem, hvor der er højt til loftet. Ikke bare højt til loftet, som i billedsprog, men også i bogstavelig forstand. Det kan dog bare for de fleste volde udfordringer, når der er højt til loftet. Er du en af dem, der har højt til loftet så kan du få et par gode fif til, hvordan du får højt til loftet og samtidig kun skaber plussider ved det.

Bidro aflang Ledflex

Med moderne løsninger kan du få en god akustik

Når man har højt til loftet, er det én ting at det syner godt men en anden ting er, hvordan det er at befinde sig i rummene, hvor der er højt til loftet. Der sker nemlig oftest det i de moderne hjem, at akustikken bliver helt vild dårlig, fordi vi så gerne vil lave en kombination af højt til loftet og hårde flader ellers.

Akustikløsninger er heldigvis noget der kan gøre at rummene bliver behagelige at bevæge sig rundt i. Med akustikløsninger sikrer du dig, at dine lyde ikke bliver kastet fra den ene hårde flade til den anden hårde flade. Det betyder ikke at du ikke må have nogle hårde flader eller en minimalistisk indretning, men det betyder bare at du må tage et kig på de moderne løsninger, der er at finde derude.

For at give et rum en bedre akustik, er det vigtigt at man har forståelsen for, hvad der skaber den dårlige akustik eller rettere, hvad der skaber en god akustik. Derfor skal du nu forestille dig, at du kaster en hoppebold ind i rummet, hvor der er højt til loftet og hårde flader overalt.

Novasel - Perskindol

Få bolden der er lavet af lyde til at stoppe

Bolden er dit symbol på lyde, som ikke bare bliver leveret af én gang, men efter levering fortsætter derud af som støj. Den bold kan stoppes ved at man ser på at gøre nogle af de hårde flader mindre hårde. Du mindes måske at du har oplevet at du har set på en tom lejlighed, hvor det hele rungede lidt ekstra når der blev talt, men efter at du flyttede ind var det ikke noget du bed mærke i. Det skyldes møbler og andet der kan stoppe bolden.

Mange gør brug af et tæppe under sofagruppen eller spisebordet for at tage lidt af den hårde flade fra gulvet væk. Men det er ikke nok kun at se på gulvet. Der skal også på loftet og væggene for at give rummet den perfekte akustik.

Troldtektpladerne har vundet sit indpas i de danske hjem i løbet af de seneste år og det er der en særlig grund til. Disse plader formår nemlig at lave en varierende flade oveni at materialet er blødere end hvis der bare blev smækket gipslofter op.

Få det rette materiale med dine egne motiver på væggene

Der er også nogle der allerede har fundet vej til hvordan væggene kan gøres så akustikvenlige som muligt. Det handler nemlig om at få noget op på væggene, så bolden igen kan sænkes her, hvis den rammer væggen.

Hos LYDAC har de udviklet på løsninger der både hjælper dig med en bedre akustik, men samtidig også er en løsning der vil passe ind i alle typer hjem – også de nye og stilrene hjem. Med f.eks. akustikdæmpende plader, hvor dit eget motiv får lov til at komme til udtryk, får du det hele i én pakke.

Nogle personer har allerede billeder og malerier, som de gerne vil have op og hænge, men det er ikke sikkert at det nødvendigvis er af akustikdæmpende materialer, så det giver den samme effekt som LYDACs egne akustikdæmpende plader. Udnyt derfor i stedet at få dine egne billeder og motiver på det rette materiale og få et akustikvenligt hjem, selv med højt til loftet.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jøhl – Grethe