Hvad er min bolig værd?

Annonce

Om du går rundt og overvejer om du skal sælge din bolig eller ej, så er det altid rart at vide fra tid til anden, hvad din bolig er værd. Det kan være med til at give ro i sindet, hvis du f.eks. skal kende til en evt. friværdi, fordi du har et ønske om at gøre noget ved boligen men der kan også være andre grunde til at du ønsker mere viden her. Uanset hvad så kan det være godt at kende din boligs værdi nu og her.

Kend din boligs værdi, når du overvejer at sælge din bolig

Hvis du går med overvejelser om at skulle sælge din bolig, så kan der være mange grunde dertil. Det kan være at du har fundet din drømmebolig og allerede har allieret dig med en boligadvokat og at du derfor gerne vil sætte din egen bolig til salg.

Når man ønsker at sælge sin bolig, starter de fleste med at give det et forsøg med at sælge selv. Det kan virke for nogle, men det er for det meste hvis man ikke har travlt med salget og derfor sagtens kan vente på at den rette køber kommer forbi. Uanset hvad, så er det vigtigt at have en nogenlunde idé om hvad du kan få for din bolig når den sælges.

Få en ejendomsmægler forbi for at få et bud på en salgsværdi

Du kan let få en ejendomsmægler til at kigge forbi og give dig en salgspris som du kan bruge. En salgspris der er realistisk i forhold til det nuværende boligmarked i netop i dit område. Når du vælger en lokal ejendomsmægler, sikrer du at der er en vis erfaring med andre boliger i samme område hvor prisen på andre lignende salg kan sammenholdes.

Ejendomsmæglere tilbyder oftest at give et gratis bud på hvad din bolig er værd, fordi de ved at det er de færreste der kommer helt i mål med at sælge deres bolig selv uden hjælp fra nogen ejendomsmægler. Når først de har været forbi og har givet et bud på hvad de ville foreslå som salgspris, så ligger de som de første i erindringen, hvis sælger opgiver privat salg og i stedet ønsker at bruge en ejendomsmægler.

Det er derfor slet ikke så svært at finde én der kan fortælle dig, hvad din bolig er værd og du kan sagtens gøre brug af denne løsning selv hvis der ligger andet til grund for at du ønsker at vide hvor meget din bolig er værd.

Kend din boligs værdi for at kende til din friværdi

Det behøver nemlig ikke kun at skyldes et ønsket salg, når man ønsker at kende til sin boligs værdi. Måske går du og leger med tanken om at du skal bygge til eller renovere på noget i huset og har derfor brug for at kende til din friværdi i huset.

Det er ud fra friværdien at du kan få kendskab til det beløb du har til rådighed, hvis du vil optimere din bolig yderligere og det kan nogle gange være det sidste du mangler at vide, før du får mod til at tage tyren ved hornene og komme i gang.

More Stories
Loungemøbler bruges både ind og ude.
Nyd haven fra et udendørs loungesæt