Hvor meget kan jeg låne til haven?

have

Annonce

Hvis du står med et hus, hvor den tilhørende have virkelig godt kunne trænge til en ordentlig overhaling, så kan du opleve at det ikke bare er noget man sådan lige kaster sig ud i at få ordnet, for er der noget der koster mange penge, så er det en have der skal etableres helt rigtigt én gang for alle.

Bidro aflang Ledflex

Hvis du kan undgå at låne er det bedst

Har du et hus med have og kan du se at haven ikke helt lever op til de krav du har om en ordentlig og rigtig have, så kan det være en dyr affære at begive sig ud med. Der findes et utal af hjemmesider hvor du kan søge om lån som f.eks. websiden Billige Forbrukslån, men om dette er det rigtige for dig, er bestemt ikke sikkert.

Ja, det kan koste mange penge at omlægge haven, men hvis du skal låne til det, så bør du kun gøre det for at optimere din ejendoms samlede værdi, måske fordi du overvejer at sælge. Er du ikke på vej til at sælge, men ser du fordelen i at bruge en masse penge på at få lavet det i haven du ønsker, så undersøg først og fremmest om du ikke kan spare mere op for en periode, så du i det mindste ikke skal ud og låne for det.

En god idé til når man skal bruge penge der normalt ikke skal bruges, som f.eks. når man ønsker at lave haven er, at du får lagt et budget. Er du ved at sælge din ejendom og er derved blevet rådet til at få lavet haven fordi den vil blive mere værd, så ved du måske også ca. hvad det beløb ejendommen samlet set bliver mere værd og du kan så bruge dette beløb som det du kan lave have for, så du ikke laver en underskudsforretning.

Novasel - Perskindol

Et budget vil give dig et godt overblik

Er det kun for at behage dit eget sind, at du ønsker at lave have, så brug den omvendte kalkulation hvor du starter med at lave et budget, så du ved hvad det du ønsker at få lavet koster. Du kan herved se hvad du må spare op, før du kan få ordnet det hele i budgettet.

Et budget er et værktøj der helt generelt i alle henseender er et super fint værktøj at bruge når der skal bruges penge. Et budget tvinger dig nemlig til at gå lidt mere i dybden med de forskellige udgiftsposter der er blevet listet op og vil lettere kunne afsløre eventuelle fejl eller lignende.

Forsøg at få et lån gennem din bank

Kan du virkelig ikke vente med at komme i gang med haven til opsparingen viser det ønskede beløb på bundlinjen, så kan det være at du skal have et lån. Hvis det er den sidste løsning for dig at optage et lån, vil det være bedst at få lånet igennem din bank, da de lån der tilbydes online som regel, koster meget mere for dig at låne.

Mange personer har allerede oplevet at blive fanget i en ond spiral med de kendte onlinelån. Her har låntagere ikke været opmærksomme nok på hvad selve lånet koster og hvilke renter der skal betales og man har tit set eksempler på at når man følte man afviklede mange penge til sit lån, så var det egentlig kun med et månedligt afdrag, der kun dækkede renterne.

Den onde spiral med onlinelån

Det er nemlig sådan at når du optager et lån, så er de første penge du afdrager slet ikke afvikling af det lånte beløb men til at dække renterne. Jo højere rente og lavere månedlige afdrag du vælger, jo større er risikoen at blive fanget i denne onde spiral som næsten er umulig at komme ud af.

Du bør derfor være virkelig varsom med at optage et lån og kan du se at du godt kan vente lidt endnu med at ordne haven, så start i en fart med at spare op. Det er alt andet lige også bare lidt federe, når man kan lave hele haven for penge man allerede har. Det er jo som regel ikke en dårlig ting for din ejendoms værdi, når der bruges penge på haven. Du kan se det som en form for et aktiv du køber dig, når du vælger at lave din have.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jøhl – Grethe