Ikke undervurder en flot facade

flot facade

Annonce

Det er mange, der ikke overvejer hvor meget facaden har at sige, for hvordan din bolig fremstår og føles for gæster og andre der kommer udefra og ser dit hus. Her skal vi kigge lidt nærmere på, hvordan du effektivt kan tage facaden med i vedligeholdsplanen af dit hus, så du altid har en flot facade.  

Bidro aflang Ledflex

Gør det for dig selv 

Man skal selvfølgelig ikke udelukkende pleje facaden for at andre skal synes den er smukt, det er også noget du skal gøre for din egen del. Man påvirkes nemlig i stor grad af sine omgivelser, og derfor er det heller ikke mærkeligt, hvis du ønsker at facaden skal fremstå ren og flot.  

Når man plejer facaden, så forebygger man til gengæld også en række problemer, der potentielt kan være skadelig for facaden, i nær fremtid eller på sigt. Det skal man også tage højde for, når man skal pleje sin facade. Det hele handler jo om prioritering. De sidste år har det været meget populært med indretning og møbler, og derfor har fokusset været meget mindre på facade. Det hele handler om hvordan det fremstår indenfor, og det er dog meget der går tabt, når man underprioriterer facaden, netop fordi man kan forebygge en hel del skader med rigtig pleje.  

Når man vælger at prioritere facaden i samme grad som indretning, så gør man noget godt for sit hus. Man sørger for at forlænge levetid på maling og grundkonstruktion, så man kan få et hus, der holder længere- og som holder værdien på boligmarkedet.  

Novasel - Perskindol

Prøv vandskuring 

En af de mange effektive ting man kan gøre for at vedligeholde facaden, er vandskuring af facaden. Det er sådan at priser på vandskuring kan variere meget, men som regel vil det afhænge meget af hvor stor en flade, der skal vandskures. Vandskuring er simpelthen et tyndt lag filts på mursten eller en pudset facade. Lige inden overfladen er blevet tør, så kører man over overfladen med en svamp eller filtsebræt. Det giver et udtryk til facaden, der bliver mere og mere populært.  

Det er altså også en god ide, hvis du ikke bare vil give facaden en kærlig hånd, men også er ude efter at modernisere facaden – og give den et langt mere moderne udtryk. Man har også mulighed for at få vandskuret overflader indendørs.  

Man kan male på facaden efter vandskuring, hvis man gerne vil have et bestemt udtryk, eller en bestemt farve efterfølgende. Som regel er filts i grå eller hvis, de mest populære løsningerne på selve vandskuringen. En bolig vil generelt set fremstå som langt mere attraktiv med vandskuring, end med en slidt og gammel facade. Det er også en af grunderne til, at dette ikke bare er populært for dem, der gerne vil bo i en flot bolig, men også for dem, der har planer om at sælge. Da er det nemlig essentielt, at boligen fremstår så attraktiv som muligt.  

Det er mange, der selv prøver sig på vandskuring, men det er helt klart et håndværk, som man skal lade op til professionelle håndværkere. Det vil give det bedste resultat.  

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jøhl – Grethe