Mød din nye hjælper til haven

traktor i haven

Haven kan kræve en del arbejde, hvis den skal se pæn og hyggelig ud. Der må gerne være planter, men de kan nemt begynde at fylde for meget, hvis man ikke sørger for at beskære dem regelmæssigt. Og græsset vokser nogle gange så hurtigt, at man knap nok føler, at man når at sætte plæneklipperen væk, før den skal hives frem igen. Derfor er der god grund til at tænke på smarte løsninger, der kan gøre det lidt nemmere at holde styr på haven.

Robotplæneklipperen slipper dig for besværet

At slå græs er en hadet opgave for rigtig mange haveejere. Det er en opgave, der kommer igen og igen, og man kan nemt føle, at man aldrig rigtig kan følge med græssets hurtige vækst. Desuden er det en opgave, der ofte er meget fysisk hårdt, og hvis vejret er varmt, kan det nemt føles som det rene helvede at skulle skubbe den larmende maskine rundt på plænen.

Bidro aflang Ledflex

En robotplæneklipper er løsningen, der redder dig fra det hårde og kedelige arbejde. Ligesom med robotstøvsugeren, kan plæneklipperen overtage en af de der irriterende opgaver, som nemt optager meget af ens tid hver eneste uge. Den ordner simpelthen græsplænen af sig selv, og det betyder, at du kan tilbringe langt mere tid med at nyde haven fremfor at gå rundt og svede.

Ligesom med almindelige græsslåmaskiner, er der en del forskellige robotter at vælge mellem. Kvaliteten på det arbejde, de udfører, kan variere en del, og der er derfor god grund til at være omhyggelig med sit valg. Hvis du gerne vil være sikker på, at du anskaffer dig en god robotplæneklipper, der gør det, du forventer, kan det være en god idé at tage et kig på en robotplæneklippertest. Her kan du hurtigt få et overblik over de forskellige modeller og finde ud af, hvilke fordele de hver især har. Du kan se mere på Haveunivers.dk

Udvælg planterne med omhu

Hvor svær en have er at passe kommer meget an på, hvilke planter, der lever i den. Der kan nemlig være stor forskel på, hvor meget en plante kræver af opmærksomhed og arbejde. Hvis du gerne vil slippe for at skulle beskære og klippe buske ned hele tiden, kan det være en god idé at udvælge buske, der er gode til at passe sig selv og som ikke vokser eksplosivt.

Novasel - Perskindol

Find plantebogen frem eller hop på internettet for at lave research og prøv at søge efter nemme haveplanter. Så vil du hurtigt finde frem til dem, der er gode til at passe sig selv og herfra kan du bedre udvælge dem, der passer til din have og din stil.

Brug plantekasser

Hvis du gerne vil have bedre kontrol over planterne, kan det være en fordel at bruge plantekasser. Disse kan nemlig bruges til at styre planterne. De vil ikke kunne vokse sig nær så store, da pladsen er begrænset, og desuden vil du have større mulighed for at flytte rundt på dem alt efter dine behov og ønsker. Det gør det nemt at have masser af flotte planter i haven, uden at det skal opsluge al din tid.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jøhl – Grethe