Rumopdelere: Store rum uden hovedpine

stort rum med køkken og stue

Rumopdelere: Store rum uden hovedpine

(sponsoreret indlæg)

Bidro aflang Ledflex

Man kan være glad, hvis man bor i et hus med store rum. Når der er højt til loftet, eller bare meget plads fra væg til væg, så giver det en følelse af luft at befinde sig i rummet. Det er ikke noget nyt med store åbne opholdsrum, sådan var hjemmene i vikingetiden faktisk også indrettet. Det skaber plads til familie og venner, altså ens community. Og det er jo måske hjemmets vigtigste funktion at udgøre rammerne for. Hvis dette har fanget din interesse, så læs med om, hvordan man kan benytte sig af store og åbne rum i hjemmet.

Hvordan opdeler man et åbent indrettet hjem?

Det er blevet en trend at have få og store rum, opdelt på den ene eller den anden måde. Fx. kan køkkenet og stuen være i et enkelt rum, men opdelt af en køkken ‘ø’. På den måde kan have disse to, ellers opdelte, rum, i et enkelt stort space. Der kan altså være dejligt åbent og højt til loftet, og tilmed også strømme mere lys igennem lokalet. Det er det modsatte af en klaustrofobisk fornemmelse, og en meget moderne måde at indrette et behageligt hjem på.

Hvis man er så heldig også at have store rummelige værelser, måske endda sammenhængende med en stue uden en dør imellem, men stadig gerne vil opdele de to spaces, så findes der andre metoder. Hertil kan man overveje at anvende skærmevægge. Udover at skærmevægge udgør en let måde at opdele et stort rum i flere mindre, så hjælper skærmevægge også på akustikken i rummet.

Novasel - Perskindol

Kontor-inspireret indretning

At indrette sit hjem med inspiration fra kontorer lyder ikke særlig sexet. Der kan dog være fordele at hente, ved at lade sig inspirere af kontorindretning, især hvis man indretter et hjem hvor der er mange beboere. Har man fx. flere børn eller bor man måske i kollektiv, så kan det være en stor fordel at have nogle skærme stående. Også hvis man bor i en lille lejlighed, måske i en storby, og har soveværelse og stue i et rum, så kan en skærmvæg adskille der hvor ens seng står, og hvor resten er stuen er.

På kontorer er der mange mennesker, der bruger deres stemmer på samme tid. Det kan skabe meget larm, og tilmed give hovedpine, hvis man ikke behandler rummets akustik ordentligt. Derfor benytter man akustiske skærmvægge, så man kan skabe en følelse af ro, bag hver enkelte skærm.

Rumopdelere: Store rum uden hovedpine. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jøhl – Grethe