Sådan gør du begravelsen nemmere

begravelse og blomster

Annonce

Det er ikke til at komme udenom, at mennesker indimellem dør – desværre også nogen, vi er tæt på og holder rigtig meget af. Derfor kan det være godt at have nogle tips til, hvordan man kan gøre begravelsen så nem, som det nu er muligt. Læs mere her. 

Bidro aflang Ledflex

Livet er nu engang indrettet sådan, at det ikke varer evigt. Det kan være svært at forstå, og ikke mindst acceptere, især når det kommer til nogen, vi holder af. Desværre kan de fleste af os nok ikke undgå at skulle være involveret i en begravelse en gang eller to. 

Det er bestemt ikke nemt at begrave nogen, man er tæt på. Men det er faktisk muligt at gøre processen så nænsom som muligt for alle de involverede – og især for dig, som skal stå for det. Vi vil gerne give dig vores bedste tips, så du er godt klædt på. 

Involver dig selvom det er svært 

Begravelse er næppe en begivenhed, man ligefrem ser frem til. Men det er alligevel en vigtig del af sorgprocessen, både for de nærmeste og de lidt mere fjerne bekendtskaber. Derfor er det faktisk vigtigt, at begravelsen er velorganiseret, og at der er puttet tanke og følelse i forberedelserne.  

Novasel - Perskindol

Du vil huske dagen i lang tid 

Selvom det er svært, kan det være et godt råd at involvere dig så meget som muligt. Hvis du skal begrave én af dine nærmeste, kan det nemlig have stor betydning, hvordan du oplever begravelsen. Det er en dag, du kommer til at huske langt ind i fremtiden. Men det er også en dag, du vil tænke tilbage på, når du mindes personen, og derfor kan et godt minde være guld værd – eller i hvert fald så godt, som det nu kan blive. 

Hvordan holder man en god begravelse? 

Det er med andre ord en god idé at engagere dig i forberedelsen af begravelsen, så den kan blive så god som muligt. Og hvordan holder man så en god begravelse? Jo, det kan blandt andet indebære, at du har taget nogle bevidste beslutninger. Måske holdt den elskede af nogle bestemte blomster, som skal være på kisten. 

Gør begravelsen personlig 

Du kan også følge mere skæve indfald, selvom det måske virker lidt fjollet – men hvis det betyder noget for dig, skal du gøre det. Det kan fx være, at den savnede skal have et lille glas portvin serveret på kisten under bisættelse. Den slags gør en begravelse mere personlig, og det gør det nemmere for alle at mindes de gode stunder. 

Det er heller ikke ualmindeligt, at en enkelt eller flere af de nærmeste siger et par ord til farvel. Det kan være et meget følsomt tidspunkt, og det kan betyde meget, at der bliver sagt noget rammende. Det kan nemlig både trøste, men også forløse noget af sorgen hos de efterladte. 

Bedemanden har betydning 

For at du kan få alle disse ting organiseret på en god måde, er det faktisk ret vigtigt at have en god bedemand. Det er nemlig ham eller hende, som du skal planlægge alt det praktiske sammen med. I skal også tage de svære snakke, så bedemanden skal også indgyde tryghed hos dig. Den rigtige bedemand kan faktisk lette begravelsen en hel del, så det kan betale sig at finde den rette. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jøhl – Grethe