Har du skimmelsvamp i dit hjem

skimmelsvamp

Sådan kan du vurdere, om du har skimmelsvamp i dit hjem

Skimmelsvamp kan være meget lumsk. I mange tilfælde vil du slet ikke være i tvivl om, at der er skimmelsvamp til stede i boligen. Den fremtræder ofte som mørke plamager, der ofte sidder langs ydervægge og i hjørner af boligen.

Skadelige sporer

Nogle gange kan skimmelsvamp dog ikke ses med det blotte øje. Den kan gemme sig inde i væggen, hvor du ikke kan få øje på den. Til gengæld kan dens sporer stadig sprede sig ud i hjemmet, som kan være skadelige for mennesker.

Bidro aflang Ledflex

Sådan opstår skimmelsvamp i boligen

Der kan være flere årsager til, at skimmelsvamp opstår. Den har brug for to ting for at leve: organisk materiale og fugt.

Svampesporerne findes naturligt overalt udenfor, og det kan derfor ikke undgås, at de kommer indenfor i dit hjem. Det er dog ikke skadeligt, da koncentrationen er meget lille, og de ikke kan formere sig, med mindre deres kriterier er opfyldt.

Den perfekte opskrift

Et hus med et fugtproblem kan dog være den perfekte opskrift på skimmel.

Novasel - Perskindol

Man ser ofte skimmel udvikle sig i forbindelse med vandskader eller på grund af bygningsfejl. Med bygningsfejl er der ofte tale om kolde ydermure, hvor muren ikke er isoleret godt nok. Når den varme luft rammer væggen, vil fugten blive til vand og sætte sig i tapetet. Her er de perfekte kriterier for skimmelsvamp skabt.

Det kan også skyldes, at der er en kuldebro hvor vandrør kommer ind i huset, eller hvor loftbjælkerne ligger i de ældre huse.

Symptomer på skjult skimmelsvamp i væggene

Kan du ikke se skimmelsvampen, kan du måske få mistanke om dens tilstedeværelse. Den giver typisk symptomer som:

  • Hovedpine
  • Løbende øjne og næse
  • Træthed
  • Koncentrationsbesvær
  • Irriterede luftveje og allergiske symptomer

Ofte kan du lugte den. Den udsender en jordslået lugt af mug.

Få professionel hjælp til at forebygge nye angreb

Det hjælper ikke at fjerne skimmelsvampen, hvis ikke grunden til tilstedeværelsen findes og elimineres. Den vil blot komme igen på ingen tid.

Der findes flere firmaer, der har specialiseret sig i rådgivning omkring skimmelsvamp. Et sådan firma kan hjælpe dig med at lokalisere svampen, tage prøver, analysere dem og rådgive dig til en handleplan.

Det er guld værd, da du så ved helt præcist, hvordan problemet skal løses, og du slipper for, at svampen kommer igen. Du vil få rådgivning i valg af materialer samt vejledning i, hvordan du kan forebygge nye angreb.

LÆS OGSÅ: Vil du gerne have skærmet af fra udefrakommende blikke i din bolig, så er plissegardin oplagt.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jøhl – Grethe