4 tips til atmosfære i køkkenet

tips til atmosfære i køkkenet - En kaffekværn er populært til køkkenet

Du får her 4 tips til at skabe en varm atmosfære i dit køkken – med et strejf af sydens sol.

Det er vinter. Det er gråt. Og det regner forfærdeligt meget. I denne mørke tid hvor solen alt for sjældent skinner ned på os og giver forårsfornemmelser, er det en god idé at give hjemmet nogle eksotiske og varme strejf, der kan give det gråvejr uden for baghjul. Her guider vi dig til, hvordan du med fire nemme tips kan forvandle dit køkken til en sommerlignende oase.

Få 4 tips til atmosfære i køkkenet

Un cappuccino, per favore

De fleste af os har drømt os til sydens sol, mens regnen vælter ned udenfor. Hvem vil ikke gerne sidde udenfor på en fortovscafé i sydens sol og nyde en velsmagende cappuccino lige nu? Danmark er en af de mest kaffedrikkende nationer i verden, og derfor bør vi også unde os selv god, velduftende kaffe, der smager af de eksotiske destinationer, hvor kaffen er dyrket. Invester i en kaffekværn, så kan du altid drikke frisk brygget kaffe, der har meget mere smag og aroma end formalet kaffe. Kaffekværne er i den grad blevet in i de danske hjem, og med god grund. Når vi drikker så meget kaffe, som vi gør, ønsker vi den også frisk og velsmagende. Gå på opdagelse i en verden af kaffebønnevariationer. Måske du er mest til bønner fra det colombianske højland? Eller en sødmefuld variant fra Brasilien? Der er omkring 70 kaffeproducerende nationer i verden – så du kan hurtigt få vinteren til at gå, mens du smager dig igennem verdens kaffebønner og nyder duftene fra kaffekværnen.

Bidro aflang Ledflex

Planter giver liv – og junglestemning

Indendørs palmer eller den populære monstera deliciosa kan i den grad skabe en sydlandsk atmosfære i dit køkkenalrum. En god idé er at samle en mase forskellige planter i forskellige størrelser, former og farver – så har du ægte jungle fever i dit hjem. Ligeledes bør du finde forskellige potteskjulere og vær ikke bange for at købe de farverige af slagsen. De komplimenterer de grønne planter rigtig godt.

Hurtigt og effektfuldt? Mal en væg og få atmosfære i køkkenet

Det har længe været på mode at male væggene i hjemmet i andre farver end hvid. I øjeblikket er det de så kaldte ”earth”-farver, der dominerer i moden: Vi vil tættere på naturen, vi er miljøbevidste og vores hjem må gerne afspejle vores glæde for naturen. Derfor er brunlige sand-farver samt grønblå variationer meget populære i Danmark. Mal én væg i køkkenet og oplev hvordan det gør en kæmpe forskel. Det varmer og lyser op på en grå vinterdag og spiller i øvrigt enormt godt sammen med dine store, grønne planter.

Miks billeder og plakater

Man kan godt føle sig en anelse vinterdeprimeret i de her måneder. Derfor er det godt at minde sig selv om gode ferier, oplevelser og stunder man har haft – eller som man kan se frem til. Hæng dine bedste feriebilleder på væggen sammen med plakater i forskellige størrelser. Miks løs med rammer i både farver og varianter (der er ofte guld at hente i genbrugsbutikker og på loppemarkeder) og voilá: Du har et potpourri af billeder, minder og drømme der kan få smilet frem – selv på en gråvejrsdag.

Novasel - Perskindol

Læs også – vil du have et bedre indeklima? Se her 12 planter der er luftrensende.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jøhl – Grethe