Gode energivaner og energibesparelse

energibesparelse og gode energivaner
Det er nemt at få gode energivaner i hverdagen. Det er godt for klimaet og for din økonomi.

Det er nemt at få gode energivaner i hverdagen. Det er godt for klimaet og for din økonomi. Men når hverdagen er pakket med praktiske gøremål, er energi, energivaner og energibesparelse måske ikke lige det første du tænker på.

Her er derfor 5 tips til, hvordan du nemt kan integrere gode energivaner i hverdagen:

Bidro aflang Ledflex

1 Brug tørresnoren

Når det er muligt så hæng tøjet til tørre ude i den friske luft i stedet for at bruge din tørretumbler. Du sparer cirka 5,50 kr. hver gang, du vælger tørresnoren frem for en A-mærket tørretumbler. Det er faktisk en fin energibesparelse og tøjet bliver dejlig friskt.

2 Luft ud hver dag

For at reducere fugt, støv, kemiske stoffer og partikler, er det vigtigt, at du lufter ud med gennemtræk hver dag. Helst 2-3 gange dagligt i 5 minutter – og især efter bad og madlavning. Det er en god energivane at gøre til en naturlig del af hverdagen.

3 Spar på lyset

Sluk lyset i de rum, du ikke opholder i dig i, og gå efter LED pærer. LED pærer holder meget længere end glædepærer og har et meget lavere energiforbrug og er altså en energibesparelse. Få hjælp til at købe de rette LED pærer ved at følge gode råd her.

Novasel - Perskindol

4 Brug maskinerne energirigtigt

Fyld både din vaskemaskine og opvaskemaskine helt op, og vælg korte programmer med lav temperatur. Hold opvaskemaskinen lukket – så tørrer madresterne ikke ind, og så behøver du ikke skylle af først.

5 Gå efter energimærket, når du køber nyt

Maskiner og andre apparater af ældre dato bruger meget mere energi end de nye med de bedste energimærker. På en skala fra A+++ til G er de mest energieffektive apparater mærket med A+++. Er du i tvivl om, hvad du skal gå efter, så følg Energimærkningsguiden her.

Læs meget mere om gode energivaner og energibesparelse på SparEnergi.dk

LÆS OGSÅ: Sådan får du et godt indeklima.

 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jøhl – Grethe