Vil du have friske blomster der holder i ugevis

Friske blomster er f.eks. Hyacinthus, Tulipa
Hyacinthus, Tulipa

Drevne blomsterløg giver nydelse i ugevis

Hvis du ikke har grønne fingre, men stadig gerne vil have blomster så længe som muligt, er drevne blomsterløg en god idé. Du får glæde af dem i mange uger. Friske blomster der holder i ugevis er slet ikke svært.

Det er nemt

Du behøver ikke grønne fingre for at dyrke drevne blomsterløg. De findes som enkelte blomsterløg eller flere blomsterløg, der er dyrket i urtepotter, så de allerede har rødder og stilke. Med andre ord: Du skal ikke bekymre dig om, hvorvidt de faktisk blomstrer. Det eneste, du skal gøre derhjemme, er at sætte dem i en fin krukke, så du kan få glæde af det magiske festfyrværkeri af vækst og blomstring i ugevis.

Bidro aflang Ledflex

Mange valgmuligheder

Drevne blomsterløg sælges fra januar. De findes i butikkerne i mange varianter, f.eks. hyacinter (Hyactinhus), tulipaner (Tulipa), påskeliljer (Narcissus) og druehyacinter (Muscari). Men du kan også finde andre farverige typer, såsom. kejserkrone (Fritillaria) og dværgiris (Iris reticulata). De fås i dæmpede nuancer eller i levende farver. Du skal bare vælge den type, der gør dig glad! Så har du friske blomster der holder i ugevis.

Lokale blomster

Hvis du foretrækker at købe lokalt, vil det glæde dig at høre, at mange drevne blomsterløg dyrkes lokalt. Det betyder, at de er utroligt friske, og du støtter også lokale avlere. Vand dine drevne blomsterløg regelmæssigt. Pas på ikke at overvande dem, da det kan få løgene til at rådne. Ekstra gødning er ikke nødvendig, fordi løgene indeholder alle de næringsstoffer, de har brug for.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jøhl – Grethe