Få naturen ind i hjemmet

indretning
Få naturen ind i hjemmet med 5 enkle råd.

Med 5 simple greb får du naturen ind i hjemmet

Mere end 8 ud af 10 danskere længes efter naturen i dagligdagen, viser ny omnibus fra analyseinstituttet YouGov. Over halvdelen af danskerne bruger i gennemsnit ikke mere end én time i naturen om dagen. Men selv om hverdagen er travl, kan vi sagtens komme tættere på naturen. Vi skal bare tage den med indenfor i vores hjem, når vi indretter, og få naturen ind i hjemmet.

Grønne planter i reolen, frisk luft fra vinduet, dagslys fra oven og lyden af fuglekvidder og blade, der rasler i vinden. Selv om vi bor i byen, er naturen lige udenfor, og der skal kun ganske få og enkle greb til at få naturen ind i hjemmet.

Bidro aflang Ledflex

Skru op for dagslyset

indretning med vinduer

Sørg for at få mest muligt naturligt lys ind i hjemmet. Overvej at montere et vindue øverst på en væg for få mere dagslys ind – uden at gå på kompromis med privatlivets fred. Placer spejle tæt på vinduerne, så de kan reflektere lyset og sende det rundt i rummet.

Fyld hjemmet med frisk luft

indretning med vinduer

Lukkede rum med dårlig luft har aldrig godt for hverken helbredet eller herlighedsværdien i boligen. Åbn vinduerne to-tre gange om dagen i mindst ti minutter ad gangen. Den friske luft giver hjemmet ny energi og et bedre indeklima.

Kig mod himlen

vinduer

Selv når du bor midt i byen, føler du dig mere veltilpas og forbundet til omverden, når du kan se himlen. Ved at montere et ovenlysvindue i dit hjem, vil du per automatik opleve øget velvære. Ovenlysvinduer lukker dobbelt så meget lys ind som et almindeligt facadevindue, og når dagslyset trænger længere ind i rummet, vil det føles større.

Novasel - Perskindol

Indret med naturlige materialer

vinduer

Lad forskellige sorter af træ og naturligt fremkomne materialer som fx sten og metal være et gennemgående element i indretningen. Suppler med uld og skønne, bløde tekstiler, der også er med til at skrue op for hyggen.

Indret med planter

planter

Sidst men ikke mindst skal du fylde dit hjem med planter. Det er den nemmeste måde at invitere et lille stykke grøn natur indenfor. Har du ikke plads på gulvet, så sæt dem i stedet i reolen, i vindueskarmen eller hæng dem på væggene eller fra loftet. Planterne ilter luften, sænker dit stressniveau. Sørg derfor for at have grønne planter omkring dit arbejdsbord, hvor de giver en rolig pause for øjet.

Kilde: Velux

LÆS OGSÅ: Brug store planter i indretningen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jøhl – Grethe