December og juletid kan tiltrække ubudne gæster. Forebyg indbrud – Se Det Kriminalpræventive Råd’s bud på “De fem indbrudsråd”

Det Kriminalpræventive Råd har sammen med Bo Trygt! udviklet de fem indbrudsråd, som kan forhindre indbrud. Rådene bygger på den bedste viden om forebyggelse af indbrud.

Forebyg indbrud med de fem indbrudsråd

 1. Bliv Nabohjælper
  Godt naboskab og et opmærksomt blik for, hvad der foregår i nabolaget, gør kvarteret mindre attraktivt for indbrudstyve – og dermed tryggere for dig. Hils på dem, du møder, og fortæl naboer, hvis du aner uråd. Og ved at bruge Nabohjælp aktivt kan samarbejdet mod indbrud blive mere effektivt.
  Hent Nabohjælp-app’en, eller læs mere her.
 2. Tænd lys udenfor, og klip hækken
  Skab god belysning uden for huset. Lys med sensor øger chancen for at tyven bliver set af naboerne, og forstyrres i sit arbejde. Undgå høje træer, hække og mørke gemmesteder omkring dit hjem. Dermed bliver det sværere for tyven at komme uset ind i huset.
 3. Gør døre og vinduer svære at bryde op
  Gør det svært for tyven at bryde ind i dit hjem. Brug gode, solide låse, døre og sikrede vinduer. To låse på hoveddøren gør det mere end dobbelt så besværligt for tyven at bryde ind. Og sørg for at låse værktøj og haveredskaber inde i skur eller garage, så det ikke kan bruges til at bryde ind i huset med.
 4. Undgå at købe tyvekoster – brug sikre betalingsformer
  Hvis ingen købte tyvekoster, var der INGEN indbrud. Du er med andre ord med til at nedbringe antallet af indbrud, hvis du undgår at købe stjålne varer. Brug altid MobilePay, eller kig efter NemID hos sælger, når du køber brugt. Begge betalingsformer er knyttet til cpr-nummer, som kan spores tilbage til sælger, og det ønsker kriminelle ikke.
 5. Ring 1-1-4, hvis du har mistanke om indbrud
  Politiet kan opklare flere indbrud med din medvirken. Hvis du ser personer med en mistænkelig adfærd i dit nabolag, eller hvis du har haft indbrud, så ring 1-1-4. Dine oplysninger kan være afgørende for politiets opklaring, og selv mindre detaljer kan være vigtige.

Boligen skal luftes ud om vinteren – se mere her.