Sådan øger du mulighederne for at udleje dit sommerhus

Se hvordan du gør sommerhuset udlejningsvenligt
Der er flere ting du kan gøre for at gøre dit sommerhus attraktivt til udlejning. (foto: Campaya)

4 gode råd til dit sommerhus: Sådan kan du for få midler gøre dit fritidshus mere udlejningsvenligt

Danske udlejningssommerhuse er i høj kurs. Og særligt de fritidshuse, der, i så høj grad som muligt, lever op til lejernes ønsker.

Bidro aflang Ledflex

Et sommerhus’ udlejningspotentiale afhænger i høj grad af placeringen. Det kan du selvfølgelig ikke ændre på. Til gengæld er der andre væsentlige forhold, du relativt nemt kan optimere på, for at øge mulighederne for udligning. Og i den forbindelse – indtjening.

Sørg for at afskærme sommerhus og have fra naboer

Mange lejer et fritidshus for at finde et roligt og afslappende åndehul. Derfor er der stigende efterspørgsel på sommerhuse, som ligger med god afstand til naboer. Også fra tyske feriegæster, som i stor stil tager til de danske sommerhusområder, fordi de er mindre tætbefolkede end feriehusområderne ud til Tysklands egne kyster.

Ligger dit sommerhus lige lovligt tæt på andre huse, der er meget åbent, og derfor måske kig ind fra vejen, bør du overveje at ændre disse forhold. Det kan være en god idé at sørge for, at naboerne ikke kan kigge (for meget) ind i hverken din have eller selve huset.

Novasel - Perskindol

Sæt eventuelt hegn om de steder omkring sommerhuset, hvor det vil sikre den bedste afskærmning mod naboer og veje. Det vigtigste er ikke nødvendigvis, hvilke type hegn der anvendes. Det vigtigste er, at lejerne får fornemmelsen af, at huset er et privat åndehul.

Og hvis du er lidt mere tålmodig og tænker lidt mere langsigtet, kan du plante store buske eller træer til at skabe en naturlig grøn afskærmning.

Se hvordan du gør sommerhuset udlejningsvenligt
Der er flere ting du kan gøre for at gøre dit sommerhus attraktivt til udlejning. (foto: Campaya)

Undgå cigarfarvede vægge og lofter

Hvis man siger “klassisk sommerhus med cigarfarvet vægge og lofter”, ja – så får mange et billede af hvordan et sommerhus så ud engang. Og når det kommer til mulige lejere, der søger et fritidshus, vil mange scrolle videre med det sammen, når de ser “huleindretningen” med “cigarfarvede vægge og lofter”.

De fleste lejere efterspørger ganske enkelt i langt højere grad fritidshuse med lyse vægge og lofter. Sommerhuset virker mere lyst og venligt – og særligt på billeder – også mere rummelige.

Det kan derfor været godt givet ud, når man vælger at imødekomme lejernes ønsker. Med hvid maling kan du ændre de mørke træbrædder, og give sommerhuset et lettere – og mere eftertragtet og udlejningsvenligt – udtryk.

Sørg for at møbler passer til stilen i sommerhuset

Fritidshuse har traditionelt været familiernes “hjem nummer to”. Mange fritidshuse er derfor indrettet med gamle møbler fra helårsboligen, der her er blevet erstattet af nye.

Det kan hurtigt give et rodet og usammenhængende udtryk i indretningen af sommerhuset.

Fritidshuset vil tage sig bedre ud, hvis det får lov til at have sit eget udtryk. Indretningen behøver overhovedet ikke at være dyr og med designermøbler, men have fokus på det lette og lyse udtryk. Find møbler og indret sommerhuset, så det ikke er klodset og rodet.

Lad billederne fremhæve dit sommerhus

Når du synes du er (nogenlunde) i mål med din fritidsbolig og indretningen, er næste og sidste skridt at få taget nogle gode og sælgende billeder.

Billederne skal fremhæve husets kvalitet, og visualisere over for potentielle lejere, at her er hyggeligt og rart at være.

Det kan eventuelt være en god idé at lade en professionel fotograf stå for fotoopgaven. Uanset hvem der tager billederne, kan du selv sørge for den sidste “finish”. Sørg for at huset er ryddet op, læg evt. frisk frugt i en skål, klip græsset, stil havemøblerne frem og tænd lyst.

LÆS OGSÅ tips til at vedligeholde boligen om sommeren.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jøhl – Grethe