Idéer til at forbedre boligen

Skal huset sælges er det måske godt med idéer til at forbedre boligen.
Du kan gøre flere ting for at forbedre boligen. Tænk over indretningen eller måske tiden er inden til energioptimering.

Har du boet i din bolig i mange år og trænger den derfor til en kærlig hånd? Er det et gammelt hus som ikke har smarte løsninger og måske ikke er isoleret til perfektion? Skal du til at flytte og vil du gerne sælge din bolig? Læs mere om hvorfor det betaler sig at forbedre boligen.

Lige meget hvad, er det altid en god idé at forbedre sin bolig. Vi har her samlet nogle gode idéer til boligen, hvordan du kan forbedre din bolig.

Indret med stil – og forbedre boligen

Indretningen er prikken over i’et i et hjem. Det er også noget af det første, man lægger mærke til, hvis man er ude at se på en bolig. Selvom man som køber, er klar over, at man kan lave det hele om, er det svært at se en boligs potentiale, hvis indretningen er helt ved siden af og man ikke synes det er særlig kønt. Så derfor er det en fordel, hvis boligen er stilren, indbydende og lækker at se på. Når man skal indrette, kan det også være en fordel at have en løbende rød tråd. Indret efter en bestemt stil og vær konsekvent med dette. Er din stil mere elegant og stilren? Eller er den mere mørk og rustik? Så hold farvetonerne og møblerne i samme stil, hele vejen igennem. Det resulterer i et sammenhængende udtryk og gør boligen pænere at se på.

Bidro aflang Ledflex

Renovér

Det kan også være en fordel at gå i gang med at renovere boligen. Dette kan også tiltrække købere, hvis badeværelset er lækkert at se på og køkkenet har nogle lækre funktioner. Det kan også få boligens samlede værdi til at stige, hvis der er lagt noget arbejde i boligen, fra da man selv flyttede ind i den. Derudover kan man også overveje at få noget tilbygget til boligen. Hvis man gerne vil udnytte udendørsarealerne, kan det være en god idé at installere et legehus så børnene kan boltre sig i haven. Hvis de får græspletter på tøjet, kan man nemt shoppe noget nyt til dem her. Det kan også være en fordel få bygget en terrasse. Dette lægger op til udendørsliv og vil også forbedre din bolig og dens værdi. I Danmark kan vejret godt være meget skiftende, så her er det en fordel at få en overdækket terrasse. Dette vil i hvert fald være med til at forbedre din bolig og det vil også tiltrække potentielle købere.

Energioptimér

En anden vigtig ting der kan forbedre din bolig og dens værdi, er hvor energivenlig boligen er. De seneste år har man set at et godt energimærke på boligen, har været med til at hæves denne værdi betydeligt. Jo bedre et energimærke boligen har, jo højere en kvadratmeterpris vil der følge med. Fordi boligen bliver mere værd, jo mere energivenlig den er. Netop fordi der er en kæmpe forskel på kvadratmeterprisen på boliger med energimærke A i modsætning til energimærke G, kan det helt klart betale sig at investere i en energioptimering af boligen. Så her er det altså vigtigt at se på, hvad der kan energioptimeres. Skal dine radiatorventiler skiftes ud? Er der behov for at skifte vinduer og døre, så varmen ikke siver ud? Skal dine vægge, loft og gulve efterisoleres? Alt dette kan du sætte på en checkliste over, hvad der eventuelt skal optimeres.

Hvis du vil sælge

Når nu boligen løbende bliver mere og mere forbedret, kan det være fordi, at man er interesseret i at sælge. Her det helt klart en fordel at få en ejendomsmægler ind over. Hvis du er interesseret i at sælge din bolig, kan du eventuelt læse mere om ejendomsmæglere her.

Novasel - Perskindol

Ejendomsmæglerne kan være behjælpelige med hele processen i at få solgt et hus. De kan hjælpe med at få en vurdering af husets værdi, de kan udbyde den til interesserede købere og fremvise den til relevante interessenter. Derudover kan det også være en idé at kontakte en boligadvokat. Disse kan rådgive og vejlede dig i forhold til salgsaftaler og kan læse dine kontrakter igennem, så du er sikret den bedste handel.

Se her hvordan du let giver nyt liv til dit køkken.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jøhl – Grethe