Sådan gør du boligen salgsklar

Skal du sætte boligen til salg, bør du læse disse gode råd først.

Det er nu, du skal gøre boligen salgsklar. Forår er typisk et godt tidspunkt at sælge boligen.

Er du boligsælger, eller går du i salgstanker, så nu et godt tidspunkt – Sådan gør du boligen salgsklar.

8 sælgerfif: Sådan gør du boligen salgsklar

Det kan godt betale sig at være forberedt, når du sætter din bolig til salg. Dels præsenterer boligen sig bedre, dels er sandsynligheden for et hurtigt og godt salg større.

Bidro aflang Ledflex

Førstehåndsindtrykket er alfa og omega, når du sælger din bolig.

Ryd op

En bolig, der ser rodet ud, sælger ikke sig selv særlig godt. Ryd op i boligen og skab rum og plads. Er der børn og teenagere, så sørg for, at værelset er tip-top. Få dine ting pakket væk i skabe og skuffer, så det ikke ligger fremme og forstyrrer helhedsindtrykket. Lad generelt bordplader, hylder og overflader få plads. Tildækkede overflader er forstyrrende for fantasien og indtrykket.

Skab plads

Står møblerne tæt, og virker rummet klaustrofobisk, så fjern halvdelen af møblerne. Køber vil gerne selv indrette sin bolig og se mulighederne for sig. Den tankeproces må din indretning ikke skygge for. Fjern mørke, tunge gardiner, og lad lyset slippe ind. Vælg evt. det rum, som køberne bedst kan undvære at se, og benyt det til opmagasinering.

Novasel - Perskindol

Vælg de lyse farver

Er tapetet gulnet, er der revner og sprækker, eller er farvevalget på væggene blot utidssvarende, så grib malerrullen og få gjort noget ved det. Vælg en maling i lyse nuancer, og helst hvidt. Det får rummet til at virke større. Mal også gerne lofterne hvide, hvis du har mulighed for det.

Planter gir liv

Planter og blomster fuldender rummet og giver liv og dybde. Men igen – alting med måde. Vælg nogle få, lækre udstillinger, og lad dem løfte atmosfæren. 1-2 potter i vindueskarmen eller en flot stueplante / gulvplante i hjørnet er flot, men 10 potter, der tager hele lysindfaldet, er en dårlig idé.

Gør rent

Et rent hjem er også et signal til køber om, at du har passet godt på din bolig. Vi har alle forskellig stil, men vi sætter alle pris på et rent hjem. Sørg også for at lufte ud og udskift tung luft med ren luft. Igen er det førstehåndsindtrykket, som kan betyde meget for salg eller ej.

Fix de små fejl og mangler

Du ved jo godt, hvor de små fejl er. Og hvis du har set dem, ser køber dem med garanti også. Mangler der et lille stykke fejeliste? Sidder grebet på køkkenlågen løst? Har du lavet midlertidige lappeløsninger, som venter på en mere permanent løsning? Få dem fixet nu. Ofte er det et spørgsmål om nogle få minutter, der skal investeres i det. Har du handymen i familien, så spørg om deres hjælp mod en god middag.

Gulvtæpper gå væk

Har du gulvtæpper i stuen eller andre steder i boligen, og gemmer der sig et trægulv under tæpperne, så bør du overveje at finde trægulvet frem igen. Trægulve er klart den gulvbelægning, der appellerer mest til køberne, fordi looket er rent og overfladen er rengøringsvenlig.

Få styr på haven

Få ryddet op omkring boligen. Det udvendige look er det første, der møder køberen. Sørg for, at boligen præsenterer sig så flot og hyggeligt set udefra som muligt. Klip hækken, fej blade sammen, gå en tur med ukrudtsbrænderen på fliserne, slå græsset, lug det værste ukrudt. Og stil herefter haveredskaberne væk. Redskaber er ikke pyntegenstande og bør stilles væk, så haven kan præsentere sig enkelt og indbydende.

Kilde: Realmæglerne

Vidste du at visse planter er luftrensende – se mere her.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jøhl – Grethe