Sådan indretter du det perfekte badeværelse

Indret det perfekte badeværelse.

I et hvilket som helst hus er badeværelset et af de rum, der bruges allermest. Derfor er det også vigtigt, at det er et rum, der er nemt at vedligeholde og gøre rent, men det er lige så vigtigt, at rummet er indbydende og har alt det, du skal bruge. Badeværelser findes i mange forskellige størrelser og mål, og derfor kan det i nogle rum være svært at indrette. Derfor får du her nogle gode råd, så du kan nyde at bruge tid på dit badeværelse.

Hvad skal jeg have på mit badeværelse?

Et badeværelse skal hovedsageligt bestå af et toilet, en håndvask og en brusekabine eller et badekar. Har dit badeværelse disse tre ting, fungerer det optimalt. For at skabe det perfekte badeværelse til dig, er det dog en god idé at se på, hvilke ting du gerne vil have, frem for kun at se på de ting du skal have. Hvis du nyder at bruge tid på at pleje dig selv og din krop, kan det eksempelvis være en god idé med et badekar. Hvis du bruger tid på at lægge makeup på badeværelset, kan det være en god idé med skuffer og en større bordplade, så du har pladsen til det. For at skabe et badeværelse, der passer til dig, kan du derfor lave en liste over de ting, du gerne vil bruge badeværelset til. Derefter kan du skrive ned, hvilke elementer rummet skal have, for at dine ønsker kan blive opfyldt.

Hvilke ting skal jeg ellers have på badeværelset?

Udover toilet, badekar og håndvask, er det en god idé at have en skuffe- eller skabsløsning, så du kan opbevare shampooflasker, stylingprodukter, håndklæder, hygiejneelementer og toiletpapir. Mange vælger at have et skab eller skuffer under håndvasken, men er pladsen trang, kan du også investere i hylder, der kan hænge på en væg, eventuelt over toilettet. Derudover er det en god idé at hænge en hylde op i brusekabinen til shampoo og sæbe, og knager til håndklæder ved vasken og foran bruseren er praktiske, når du har vasket fingre eller været i bad.

Hvordan skal badeværelset se ud?

Af praktiske årsager er badeværelser ofte beklædt med fliser, da de er nemme at vedligeholde i et vådrum. Fliser kommer dog i mange forskellige størrelser, farver og designs, og derfor er det én måde at designe dit badeværelse på, så det passer til din stil. Hvis du er helt vild med farver, kan du eventuelt vælge at beklæde en væg eller gulvet med fliser i din yndlingsfarve. Du kan også vælge at beklæde badeværelset i neutrale fliser og i stedet bringe farve ind i rummet gennem håndklæder, bademåtter, diverse pynt og planter. Af pynt kan du eventuelt have en stige, hvor du kan hænge ekstra håndklæder. Du kan også vælge at købe et fint tandbørstekrus og en matchende sæbedispenser, og derudover kan du nemt opbevare dine smykker på badeværelset, så du hurtigt kan tage dem på og af, når du skal i bad.

Du kan se mere om badeværelser her.

Få tips til gode energivaner her.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev