Hjælp til haven i sommervarmen

blomsterkrukke i sommervarmen
Få hjælp til haven i sommervarmen.

Sådan hjælper du haven i sommervarmen.

Havens planter har brug for vand, og det er der ikke for meget af denne sommer. Prioriter dit vandforbrug og få blomster og planter igennem sommerheden på bedste vis.

Planter der står i krukker er mest udsatte og sårbare, især etårige sommerblomster. Du kan vælge at samle dem et skyggefuldt sted i haven eller på terrassen, så der foregår mindst mulig fordampning. Når vejret bliver lidt mindre varmt, kan du sætte dem tilbage, hvor du vil.

Bidro aflang Ledflex

Frugt og grøntsager bør prioriteres højt i forhold til vanding. Hvis du forventer et udbytte er tørke ikke godt for disse planter. Det gælder også havnes roser.

Buske, stauder og nyplantede træer har bedst af en langsom gennemvædende vanding et par gange om ugen. Det tilskynder planterne til at sætte dybe rødder. Du kan eventuelt benytte dækmateriale efter vanding, som er med til at forhindre fordampning.

Det visne græs er ingen katastrofe, selv om det bestemt ikke er en kønt syn. Plænen skal nok komme sig igen, og det er kun sjældent den dør.

Novasel - Perskindol

Det bedste tidspunkt at vande er om aftenen, så jorden forbliver fugtig så længe som muligt. Husk at vande jorden rundt om planterne.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jøhl – Grethe