Næste sommers jordbærhøst plantes indtil august

jordbær plantes i juli og august

Jordbær er en skøn plante at have i haven. Der findes mange sorter af jordbærplanter, og nogle er også gode som bunddække.

Dine nye jordbærplanter skal i jorden i juli eller august

Den bedste tid at plante jordbærplanterne, er i juli og august. Planter man nu, giver man nemlig jordbærplanten de mest optimale vækstforhold. Så kan du næste sommer nyde mange, dejlige røde bær.

Bidro aflang Ledflex

Inden du planter, skal du sørge for at løsne jorden godt og tilføre en god jordforbedring. Efter endt høst tilføres et nyt lag jordforbedring, som jorddække. Det er med til at gøre jorden meget attraktiv, for planterne at gro i.

Der er mange gode sorter at vælge imellem, og der er både forskel på smag og på det tidspunkt bærrene modner.

Forskellige sorter af jordbær

Når du planter dine jordbærplanter i haven, er det vigtigt at du planter flere forskellige jordbærsorter for at sikre en god bestøvning. Det er også en god ide at plante jordbærsorter, der modner på forskellige tidspunkter, så sæsonen bliver længst mulig.

Novasel - Perskindol

jordbær
Sådan får du dejlige jordbær – de skal plantes i juli og august.

Sådan gør du

  • Plant jordbærplanterne i rækker med 60 cm’s afstand og 40 cm mellem planterne, gerne mere.
  •  Vær opmærksom på ikke at dynge for meget jord op i midten af planten. Der sidder hjerteskuddet, hvor alle nye blade skal komme fra, og det tåler ikke at blive dækket med jord.
  • Du kan tilsætte lidt kompost i jorden ved plantningen men ingen rigtig gødning.
  • I løbet af foråret kultiverer du mellem jordbærplanterne og sørger for rigeligt vand, hvis det bliver tørt.
  • Du kan med fordel dække jorden mellem planterne med halm eller løv allerede, mens planterne er i blomst. Det hæmmer fordampningen fra jorden og nedsætter vandingsbehovet. Halmen skygger også for ukrudtsfrøene, så de ikke spirer.
  • Det er meget vigtigt, at jordbær ikke mangler vand i perioden mellem blomstring og høst. Der skal bruges masser af vand for at få de små bær til at svulme og blive saftige. Det er ikke godt at vande på bærrene til sidst i modningsprocessen, fordi vandet fremmer udviklingen af gråskimmel, der får bærrene til at rådne.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jøhl – Grethe