Sunde bær i haven

Du kan få dit daglige vitamintilskud med de sunde bær i haven
De sunde bær i haven giver dig et dagligt vitamintilskud.

Bring naturen tættere med nogle af de sunde bær i haven, som kan give dig et dagligt vitamintilskud. At have bær i haven kræver ikke det store kendskab, og der finde mange sunde bær.

I naturen er der mange planter med sunde bær, som kan give et dagligt vitamintilskud. Det er for eksempel blåbær, hindbær, jordbær og surbær. De sunde bær i haven er nemme at dyrke.

Blåbær

Blåbær er også rig på mineraler som jern og magnesium

Blåbær indeholder vitamin A, B1 og B2, og er derfor en rigtig god kilde til at få dækket en del af dit vitaminbehov. Derudover er blåbær rig på mineraler som jern og magnesium. Blåbær er desuden kendt for at hæmme betændelse, sænke blodtrykket, styrke indlæring og hukommelse. Kort sagt er blåbærret godt for lidt af hvert.

En blåbærplante er en surbundsplante, som skal stå i en relativ sur jord med en pH værdi på 4-5. Det er også vigtigt, at blåbærbuske får masser af gødning, så der skal gødes 2-3 gange årligt med en surbundsgødning.

Det er meget vigtigt at en blåbærbusk plantes sammen med flere sorter, da der kræves en bestøvning for at opnå en god frugtsætning. De fleste af blåbær sorterne kan bestøve hinanden inden for samme sort, men du opnår den bedste bestøvning ved at sammensætte flere forskellige sorter af blåbærplanter. Der må maximalt være 100 meter til en anden sort, men det
anbefales at holde sig til mindre afstand.

Læs her hvordan du dyrke blåbær i haven. Husk du også kan plante i krukker, og på den måde få sunde bær i haven eller på terrassen.

Jordbær

Du kan let selv dyrke jordbær i haven Følg de gode råd og tips til dyrkning
Jordbær er nemme at have i haven og er fyldt med vitaminer

Selvom jordbær mest forbindes med en lækker sommerspise, er det faktisk også et bær fuld af vitaminer. De er fyldt af C-vitamin og antioxidanter, og både kalorie- og frugtsukkerindhold er lavt.

Når du planter jordbær i haven, er det vigtigt at du planter flere forskellige jordbærsorter for at sikre en god bestøvning. Det er også en god ide at plante jordbær sorter, der modner på forskellige tidspunkter.

Plant nye jordbær nu og få glæde at dem næste sommer.

Læs her hvordan du dyrker jordbær i haven.

Hindbær

Hindbær er et populært bær som de fleste elsker Læs hvordan du dyrker hindbær i haven
Hindbær er bla gode for stofskiftet og styrker immunforsvaret

Hindbær indeholder vitamin B, E, C, kalcium og jern samt flavonoiderne decalcio, magnesium og antocyaniner. De er gode for stofskiftet og styrker immunforsvaret.

I gruppen af de mange dejlige bærbuske i haven, er en hindbærbusk én af de allerbedste. Det er de, fordi smagen er dejlig koncentreret og bærret er meget saftigt. Hindbærbuske bærer hurtigt frugt, efter man har plantet dem. Hindbærplanter er rimelig nemme at passe, når blot de plantes, så de ikke spreder sig. Bind din hindbærplante op på stativ, eller hold grenene oppe med snor, så de ikke knækker, når buskene tynges af moden hindbær.

Der findes både sommer- og efterårsbærende. Læs her hvordan du dyrker hindbær i haven. De sunde bær er lette at passe i haven.

Surbær – Aronia

Aronia kaldes verdens bedste antioxidant og har mange gode egenskaber
Aroniabærret kaldes Verdens bedste antioxidant

Surbær, eller aronia som det også hedder, er en ren sundhedsbombe på grund af dets mange antioxidanter og vitaminer. Surbær dyrkes som prydplanter og som fødevarer. De sure bær kan spises rå lige fra busken, men fås oftere behandlet. De kan f.eks. findes i vin, marmelade, sirup, saft, te, salsa, ekstrakter, øl, is og vingummier.

Det er meget populært som kosttilskud og bliver kaldt for verdens sundeste frugt.

Læs mere om Aronia her.

Ved at have sunde bær i haven, kan du let får dit daglige vitamintilskud boostet. Prøv dig frem eller start med at plante i krukker. De sunde bær i haven kan også starte i en krukke.

Kilde: Plantetorvet

More Stories
snerydning
Kan du reglerne for snerydning