Derfor har luftkvaliteten stor betydning for indeklimaet

luftkvalitet
Det er vigtigt at luften i boligen udskiftes, så du sikres et sundt atmosfærisk indeklima.

Luftkvaliteten er af stor betydning for indeklimaet og dit og familiens helbred.

Er luftkvaliteten dårlig og for fugtig, kan det resultere i for eksempel skimmelsvamp og øget antal husstøvmider. Det kan give allergi, astma, hovedpine og træthed. Desuden kan manglen på frisk luft inden døre hæmme børns indlæringsevne.

Sådan sikrer du et sundt atmosfærisk indeklima

Det er derfor vigtigt, at luften i boligen bliver udskiftet, så du sikres et sundt atmosfærisk indeklima. Især i efteråret og den tidlige vinter er det vigtigt at få luftet din bolig godt og grundigt igennem. Her skal sommerens varme og fugtige indeluft skiftes ud med efterårets og vinterens koldere og mere tørre luft. Derfor bør du i det tidlige efterår lufte alle rum rigtig grundigt ud i flere timer. Det vil sige, at døre og vinduer skal stå på vid gab, mens du er hjemme.

Bidro aflang Ledflex

Desuden skal du hver dag året rundt lufte ud i alle rum mindst 3×10 min med gennemtræk, især i soveværelse og bad, hvor der ofte er køligere og mere fugtigt end i andre rum.

Hos Rationel er det gjort nemt og sikkert at lufte ud, selvom du ikke er hjemme. Der tilbydes friskluftventiler i alle vinduer. Med en friskluftventil kan du lufte ud, uden du behøver at åbne vinduet. Det betyder også, at du trygt kan lufte ud, når du ikke er hjemme. Friskluftventilerne er fræset ind i vinduernes og dørenes sidekarme eller i en lodpost og trækker luft ind mellem karm og ramme, når ventilen er åben. Vær dog opmærksom på, at udluftning med friskluftventiler ikke er tilstrækkeligt, men er et supplement til den daglige udluftning, hvor vinduet åbnes.

Kilde: Radionel vinduer

Novasel - Perskindol

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jøhl – Grethe