Vinduespudsning: Sådan bliver vinduerne helt rene

vinduespudsning
Følg vinduespudserens råd og få flotte rene ruder.

At pudse vinduer er måske ikke den sjoveste opgave, men det er i den grad besværet værd. Vinduespudsning lader lyset strømme ind i boligen igen og det er en god idé at vedligeholde vinduer og karme med en rengøring.

Vinduespudsning – følg de enkle råd til rene ruder og undgå kedelige striber

Det både pynter og betaler sig i længden. Her lærer du kunsten at pudse vinduerne helt rene.

Bidro aflang Ledflex

Vidste du, at en professionel vinduespudser aldrig kunne drømme om at vaske sine klude med skyllemiddel? At hemmeligheden til at undgå striber ligger i skraberens gummikant? Og at det er fløjtende ligegyldigt, hvilken type sæbe man bruger til sine ruder? Det er noget af kunsten til at pudse vinduerne helt rene.

vinduespudsning
Følg vinduespudserens råd og få flotte rene ruder.

Vær grundig med sæbevandet

Palle Rye er professionel vinduespudser gennem 26 år. Han har oparbejdet en vis erfaring ud i vinduespudsning og blanke ruder. Han fortæller, at det i bund og grund gælder om at være grundig med sæbevandet og hurtig med skraberne. Især hvis man pudser vinduer i solskin:

“Hvis solen står og bager ned på ruden, fordamper vandet som bare pokker”, siger Palle Rye. “Og er ruden tør, kan man ikke køre skraberen glat hen over ruden, og så opstår der striber”.

Novasel - Perskindol

Af samme årsag anbefaler mange, at man vasker sine vinduer i koldt vand i stedet for varmt, så vinduet holder sig vådt i længere tid, og man bedre kan nå over det med skraberen.

Forlæng vinduernes levetid

Udover at pynte kan jævnlig vinduespudsning også forlænge vinduernes levetid. Derfor opfordrer vinduesfirmaer til, at man også vasker rammer og karme, når man alligevel er i gang med at pudse ruderne.

Hvis man et par gange om året fjerner snavs både udvendig og i alle false og kroge omkring ramme og karm, vil nye vinduer faktisk kunne holde i op til 40 år. Og bliver arbejdet gjort i tide, behøver det ikke være besværligt.

Tips og gode råd til vinduespudsning

Hvad skal man pudse vinduer i?

Nogle sværger til eddikevand, andre til at bruge en særlig vinduessæbe, man ifølge Palle Rye fungerer almindeligt opvaskemiddel akkurat lige så godt. Det bruger hans selv. Er vinduerne meget beskidte af eksempelvis sod, nikotin eller fugleklatter kan et lille skvæt salmiakspiritus i sæbevandet hjælpe med til at opløse snavset.

Brug skraberen til vinduespudsning

Når vinduet er sæbet ind, skal vandet tørres af med en god skraber. Her er det en klassisk fælde at vælge en skraber med hårdt gummi i stedet for blødt. Det duer ikke. Gummikanten skal være blød, så skraberen kan få fat og glide let hen over vinduet.

Tør kanten af med en klud

Palle Rye anbefaler, at man tørrer efter i kanterne med et gammelt viskestykke. Det må hverken fnulre eller have været vasket med skyllemiddel, som gør rene klude fedtede.

Kilde: Rationel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jøhl – Grethe