Sådan prioriterer du dit renoveringsarbejde

Sådan prioriterer du dit renoveringsarbejde
Renovering af boligen kan hurtigt blive uoverskueligt. Læs her hvordan du prioriterer dit renoveringsarbejde.

Nogle gange er der brug for forandring. Måske har du boet i dit hus i mange år, så det er tid til noget nyt, eller måske har du lige købt et nyt hus, som du skal gøre til dit eget. Når du skal renovere et hus, er der meget at overveje og få styr på, allerede inden selve renoveringen er i gang. (sponsoreret indlæg)

Det kan være en stor mundfuld, medmindre du i forvejen har en karriere i håndværkerbranchen eller som konsulent, planlægger eller lignende for bygge- og renoveringsprojekter. Derfor har vi lavet en guide til, hvordan du skal håndtere dit renoveringsprojekt, og mere specifikt hvordan du prioriterer arbejdet, så du får den mest effektive proces og bedste resultat. Sådan prioriterer du dit renoveringsarbejde:

Start helt fra bunden og lav lister

Det lyder alt for enkelt, men det er faktisk noget af det vigtigste, når du skal i gang med at renovere derhjemme: start med at lave lister over alt det, du drømmer om. Det handler om at starte helt fra bunden og se på, hvad der egentlig skal ske. Er det hele huset, der skal have en omgang? Eller drømmer du bare om et nyt køkken og badeværelse? Eller måske skal to værelser slås sammen, så du får et stort, lækkert rum.

Bidro aflang Ledflex

Start med at lave en grov liste over projekterne, og inddel dem herefter i f.eks. rum eller arbejdsområder. Som for eksempel henholdsvis badeværelse, soveværelse og køkken eller større byggeprojekter, elektrisk arbejde og VVS. Det er bare med at åbne et Excel-ark og lave rækker, kolonner og faner. Så du får et grundigt og detaljeret overblik over de kommende projekter.

Få styr på din vision og budget

Selv efter at have lavet masser af lister kan renoveringen stikke i øst og vest. Derfor skal du få styr på din vision for renoveringen. Tænk over, hvordan du egentlig vil have, det skal se ud, og sammenlign den vision med dit budget. Er det realistisk? Kan det lade sig gøre, det du drømmer om, og kan det realiseres med det budget, du har sat af til det?

Her skal der også prioriteres i rum – hvad vil du være helt sikker på at få råd til? Er drømmen et fedt køkken, og så kunne det være fedt med et læsehjørne med en vindueskarnap i stuen, hvis der er midler til det? Eller kan køkkenet vente, imens du fokuserer på noget andet?

Novasel - Perskindol

Du skal huske, at du kan få hjælp til at finansiere din renovering, hvis du ikke ligger inde med alle pengene her og nu. Det er meget normalt at optage et lån i banken, som kan finansiere enten det hele eller noget af din renovering. Tal med din bank eller flere banker for at finde frem til det mest fordelagtige og billige lån for dig.

Søg rådgivning og vælg professionelle fagmænd

Rådgivning ses af mange som en stor og unødvendig udgift i et hav af i forvejen store udgifter i et renoveringsprojekt. Men det er en måde, du på lang sigt kan spare penge, hvis du har et omfattende projekt. En rådgiver kan nemlig ofte hjælpe dig uden om omkostningsfulde fælder. Så får du løsninger, der ofte er billigere og bedre, end du selv havde tænkt.

Dernæst er det vigtigt, at du vælger professionelle fagmænd. Det er vigtigt, at du ikke sparer på de vigtige områder, og her er de håndværkere, der skal udføre arbejdet, et af de vigtigste områder. På Colego kan du finde lige den fagekspert, du har brug for. Det er en opgaveportal, hvor du kan finde den helt rigtige tømrer, VVS’er, elektriker eller maler – blandt andre – til den bedst mulige pris.

Skal du have lavet nyt køkken, skal du blandt andet have fat i en VVS’er. Udfyld formularen på siden, hvor du forklarer, hvad du skal have hjælp til, og hvordan din tidshorisont er. Så hurtigt som muligt vender Colego tilbage med op til tre tilbud fra VVS’ere i nærheden af dig, der har mulighed for at påtage sig din opgave. Så er det bare op til dig at kontakte dem og høre mere.

Tag et rum ad gangen og start med det vigtigste

Du kan ikke nødvendigvis klare alt på en gang. En prioritering i din renovering handler derfor i høj grad om at vælge, hvor du vil starte. Og så tage den ét projekt ad gangen. Skal hele huset renoveres, er det noget rod at begynde med alt på én gang. Medmindre du har et andet sted at bo imens.

Vælger du at tage et rum eller projekt ad gangen, skal du bestemme dig for, hvad der er vigtigst for dig. Vil du som det første være klar med et spritnyt køkken, så du kan kokkerere lækre retter hver aften, selvom resten af huset er et rod? Eller er det vigtigere for dig at få en ny terrasse klar til sommeren? En anden måde at prioritere opgaverne på er at kigge på budgettet og vælge ud fra, hvad der er luft i budgettet til nu. Køkken og badeværelse er typisk nogle af de største udgifter i en renovering. Det kan derfor være en god idé at tage det til efterretning, inden du går i gang.

Sådan prioriterer du dit renoveringsarbejde på en mere overskuelig måde.

LÆS OGSÅ: Sådan skaber du sammenhæng mellem ude og inde.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jøhl – Grethe