Lad lyset og naturen komme indenfor

stue med lys fra store vinduer
Store glaspartier der kan åbnes op er blevet et populært valg i boligen.

Store glaspartier vinder for alvor indpas i de danske hjem. Produkter som foldedøre og hæveskydedøre er i højere kurs end nogensinde.

Bevæger man sig gennem et boligkvarter med nybyggede huse, er der i høj grad én tendens, der typisk går igen. Boligerne er bygget med store glaspartier, som inviterer lyset og naturen indenfor.

Det er en indretningstrend blandt danskerne, som man i høj grad oplever hos vinduesproducenterne. Outline Vinduer har i mere end 30 år produceret vinduer og døre efter danskernes ønsker og behov. Her er der en stigende efterspørgsel på produkter som foldedøre og hæveskydedøre.

Bidro aflang Ledflex

– De seneste år er salget af store glaspartier steget markant – både når det gælder nybyggeri og renoveringsprojekter af boligen. Her finder man nok en del af forklaringen i, at vi i gennemsnit bruger rigtig mange timer indendørs på arbejde, huslige pligter og afslapning bag fjernsynet. Her kan store glaspartier medvirke til, at man ikke er helt afskærmet fra sollyset og naturen, forklarer Outline Vinduers salgschef, Claus Petersen Koch.

Optimering af pladsen

– En hæveskydedør er et godt eksempel på en mulighed, hvor man kan nedbryde skellet mellem ude og inde. Den giver nemlig mere lys i boligen. Samtidig kan den åbnes helt op, så man får oplevelsen af at være ude, når man eksempelvis laver mad i køkkenet eller ser en film på sofaen, fortsætter Claus Petersen Koch.

Han fremhæver desuden, at det er en god måde at optimere pladsen, da en hæveskydedør ikke kræver svingplads. Den kan nemlig skydes helt til siden – og endda også i begge retninger – og således være utrolig pladsbesparende og et godt alternativ til en almindelig terrasse- eller altandør.

Novasel - Perskindol

LÆS OGSÅ: Hvorfor skal du energiforbedre din bolig.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jøhl – Grethe