Hold vinterferie og fastelavn udendørs

Sundhedsstyrelsen opfordrer at der holdes vinterferie og fastelavn udendørs

Ryk udenfor i vinterferien, og hold fastelavn og Valentinsdag med Sundhedsstyrelsens gode råd i lommen.

Februar byder typisk på flere hyggelige begivenheder. I år anbefaler Sundhedsstyrelsen, at man rykker dem udendørs, fortsat kun ses med de samme få mennesker og kun i kortere tid.

Hold vinterferie og fastelavn udendørs

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at vi holder fast i rådene om at forebygge smitte, uanset om det er i vinterferien, til fastelavn, eller hvis man planlægger at fejre valentinsdag. Det er vigtig, at vi fortsat kun ses med de samme få personer, som vi i forvejen ser. Derfor bør vinteraktiviteter i år begrænses til hustanden eller vores faste lille omgangskreds på de samme 5 personer.

Bidro aflang Ledflex

”Det er vinter, det er koldt, og vi har brug for, at der også sker nogle hyggelige ting. Selv om tiden ikke er til udlandsrejser og store sammenkomster med familie og venner, kan vinterferien stadig blive et hyggeligt afbræk fra hverdagen for både store og små. Så længe vi holder fast i de gode råd, er der stadig mange måder at hygge sig med sine allernærmeste på,” fortæller Niels Sandø, enhedschef i Sundhedsstyrelsen.

Hvis man mangler gode ideer til, hvad man kan lave i vinterferien, eller hvordan man holder fastelavn eller valentinsdag i en tid med corona, så har Sundhedsstyrelsen samlet lidt inspiration.

Inspiration til vinteraktiviteter

Søg udendørs. Risikoen for at blive smittet med ny coronavirus er mindre, hvis man er udendørs. Det er lettere at holde afstand, der er masser af frisk luft, og der er typisk færre ting, som mange rører ved. Hvis I skal være indenfor, bør I fire til fem gange dagligt lufte ud med gennemtræk 5-10 minutter.

Novasel - Perskindol

Fastelavn

Ved fastelavn bør I finde på andre aktiviteter end at mødes til traditionelle tøndeslagning og raslen fra dør til dør. Det er arrangementer som er forbundet med større risiko for smittespredning.

I kan i stedet spise fastelavnsboller og slå katten af tønden med dem, I ser og er sammen med i forvejen. Eller lave en skattejagt til den lille gruppe, som dit barn i forvejen ser.

Vinterferie

Gå ud i haven eller gården, hvis I har mulighed for det. I kan også tage på legeplads, besøge en park, gå en tur i naturen eller skoven.

Lav et bål, drik te og rist skumfiduser, og hvis sneen kommer, find kælken frem. I kan også samle familie og venner on-line til frokoster, sang eller quizzer. Eller I kan indøve et lille teaterstykke eller en sang, som I kan opføre over telefonen eller iPaden til bedsteforældre og gode venner.

Find inspiration til vinteraktiviteter på Naturstyrelsens hjemmeside, Ud i naturen eller Vores natur.

Valentinsdag

Kærligheden kan og skal også kunne blomstre under COVID-19-epidemien. Hvis du skal mødes med en date, så sørg for at passe på hinanden; udskyd daten, hvis en af jer har symptomer på COVID-19 eller er smittet med ny coronavirus.

Vær kreativ på daten på en coronasikker måde; tag kaffen med på en gåtur, skriv et kærestebrev eller lav en picnic i sneen. Hold fast i kærligheden og de gode råd – og hold smitten på afstand.

Det er opfordringen fra Sundhedsstyrelsen – hold vinterferie og fastelavn udendørs. Du finder flere gode råd her.

LÆS OGSÅ: Derfor skal du gå en tur – at gå ture er nærmest det nye sort. Se her hvorfor.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jøhl – Grethe