Maj Quiz for kvikke hoveder

Februar quiz for kvikke hoveder

Maj quiz for kvikke hoveder er 10 hurtige spørgsmål om almen viden – og måske lidt mere… Du finder svarene nederst på siden.

1: Griller du meget ofte om sommeren, og vil du udlede mindst muligt CO2 skal du bruge?

A: Kuglegrill                        B: Engangsgrill                   C: Gasgrill

2: Vil du bidrage til biodiversitet i din have, skal du have?

A: Mange forskellige planter                    B: Mange af de samme planter                C: Belægning

3: I Danmark er Mors Dag den 2. søndag i maj. Dagen blev første gang markeret i?

A: 1912                               B: 1929                               C: 1935

4: I Danmark er Fars Dag og Grundlovsdag den 5/6. Traditionen med Fars Dag i Danmark er fra?

A: 1920                               B: 1935                               C: 1947

5: Kristi Himmelfartsdag falder altid på en torsdag. Hvor mange dage efter påskedag?

A: 40                                   B: 45                                   C: 50

6: Ifølge naturbeskyttelsesloven skal hunde holdes i snor på stranden fra 1. april til

A: 30. august                      B: 30. september                30. oktober

7: Du må opføre skur uden byggetilladelse, hvis det samlede areal af sekundære bygninger er under

A: 30 kvm                           B: 40 kvm                           C: 50 kvm

8: Hvor mange voksne hunde er det i flg. Hundeloven tilladt at have, før det anses som en kennel?

A: 2                                     B: 3                                     C: 4

9: Godt naboskab kræver gensidig hensyntagen. Må man iflg. loven slå græs kl. 6 søndag morgen?

A: Nej                                  B: Ja                                   C: ingen lovgivning om tidspunkt

10: Ukrudtsmidlet Roundup med glyphosat er forbudt at bruge på bl.a. grusarealer og terrasser pr.?

A: 1. januar 2024                                      B: 1. august 2024               C: 1. januar 2025

SVAR:

1: C, 2:A, 3:B, 4:B, 5:A, 6:B, 7:C, 8:C, 9:C, 10:A

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jøhl – Grethe