Sommervarmen kan have konsekvenser for din hund

Pas på din hund i sommervarmen

Få dyrlægens bedste råd til hunden i sommervarmen.

Sommervarmen kan være hård for vores firbenede følgesvende, og det kan have alvorlige konsekvenser. Pas på din hund i sommervarmen – få dyrlægens bedste råd til hunden i sommervarmen.

Sommervarmen kan være hård for vores firbenede følgesvende, og det kan have alvorlige konsekvenser. Dyrlæge guider til, hvordan du hjælper din hund bedst igennem sommervarmen.

Bidro aflang Ledflex

Vær opmærksom i varmen

Mens du selv kan tilpasse påklædningen til en varm sommerdag, må menneskets bedste ven, der slæber rundt på sin pels sommeren igennem, nøjes med at stikke tungen ud af munden for at køle sig ned. I sommerheden er det derfor ekstra vigtigt at være opmærksom på din hunds velbefindende. Varmen kan gå hårdt ud over din firbenede kammerat med ubehagelige konsekvenser til følge. Det fortæller Esther Evar Lauridsen, der er dyrlæge i Plantoramas dyreklinik.

– Først og fremmest skal din hund altid have mulighed for at køle sig ned. Sørg for, at der er vand og tilgængelige skyggeområder for eksempel under et stort træ i haven. Du kan også bruge et køletæppe, som hjælper med at holde hunden kølig ved at absorbere kropsvarmen. Gå tur med hunden morgen og aften, så du undgår middagsheden. Skal din hund være alene hjemme, så husk at rulle gardinerne ned, inden du tager afsted, siger Esther Evar Lauridsen og understreger:

– Vær ekstra opmærksom, hvis din hund er en tyndpelset race. De er mere modtagelige over for solen og lettere bliver forbrændt. Nogle hundeejere barberer deres tykpelsede hunde om sommeren, fordi de synes, at det er synd for hunden at skulle rende rundt med en tyk pels. Det kan dog være en dårlig ide, da pelsen hos nogle tykpelsede racer faktisk også virker isolerende imod varmen. Hvis pelsen fjernes, har hunden større risiko for at få varmechok.

Novasel - Perskindol

Efterlad aldrig din hund i bilen!

Det kan have alvorlige følger at efterlade hunden i bilen på varme dage, også selvom bilen står i skyggen. Er der 20-25 grader udenfor, kan temperaturen inde i bilen stige til 40-50 grader på en halv time. Ifølge Lene Frahm, der er indsatsleder på Fyns Internat, er der hvert år tilfælde, hvor hunde efterlades i biler.

– Det er et stort problem, fordi temperaturen efter ganske kort tid kan blive kritisk for hunden. Vi mennesker sveder varmen ud af hele kroppen. En hund kan kun komme af med varmen igennem poterne og munden. Desværre er lovgivningen på området yderst mangelfuld. Det er kun ulovligt at efterlade sin hund i en varm bil, hvis hunden rent faktisk dør af det, siger Lene Frahm.

Eftersom det ikke er ulovligt at efterlade hunden i bilen, vil det ifølge Esther Evar Lauridsen komme til at finde sted fra tid til anden.

– Lad mig slå fast, at jeg på det kraftigste vil fraråde, at man efterlader sin hund i bilen. Men hvis man vælger, at hunden alligevel skal sidde alene i bilen, så er det en god idé at efterlade et stykke papir med telefonnummer i ruden. Så kan bekymrede forbipasserende få fat i én. Hvis man ser en hund i en varm bil og har mistanke om, at situationen er kritisk, skal man forsøge at kontakte ejeren. Hvis det ikke er muligt, bør man ringe 114 og få hjælp af politiet til at vurdere situationen, siger Esther Evar Lauridsen.

Pas på din hund i sommervarmen – få dyrlægens bedste råd til hunden i sommervarmen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jøhl – Grethe