Peter Ingemann: Nu er vi kommet til 0-punktet

peter ingemann

”Alt er splittet ad. Vi er helt nede i gruset – det er kun murene, taget og de gamle vinduer der er tilbage”.

Da Hus & Have avisen taler med den populære TV-vært Peter Ingemann, har han netop holdt byggemøde om det, der skal blive familiens nye bolig.

”Det kan kun gå fremad – nu er vi kommet til 0-punktet”, griner Peter Ingemann, der før nytår købte et hus fra 1967 i Svejbæk ved Silkeborg, der skal totalmoderniseres, og blive familiens nye bolig. ”Vi har en ret god idé om, hvordan det skal se ud, men vi samler stadig trådene. Vi har ikke specielt travlt; vi har et hus til salg i Ry, og når det er solgt, så får den fuld gas med renoveringen”, fortæller Peter Ingemann.

Bidro aflang Ledflex

Peter Ingemann er ikke nybegynder i at købe huse. Det har han prøvet små 11 gange før.

”Tilbage i 2001 bygede vi vores første hus, i samarbejde med min far”, fortæller Peter Ingemann, og fortsætter: ”Et par år senere købte vi en murermestervilla og renoverede den. Derefter købte vi et typehus der skulle bygges 70% til. Ja, vi har vel flyttet 5 gange i helårshus siden 2001. Og så har vi også haft nogle sommerhuse og ferielejlighed i Tyrkiet”.

Peter Ingemann, der er uddannet journalist, overlader det håndværksmæssige professionelle ”Jeg er god til at se den store idé i, om det kan blive til noget. Der er nok nogle der kunne gå fuldstændig kolde over sådan et projekt vi har gang i, men det gør jeg ikke, det er spændende og vi tager det skridt for skridt”.

Novasel - Perskindol

Peter i verdens fedeste by

Som vært på TV-programmer som Fremtiden ifølge Ingemann og Størst har Peter Ingemann set lidt af hvert. Alligevel peger han på Berlin som verdens fedeste by.

peter ingemann
Peter Ingemann har været vidt omkring med programmerne Størst; alligevel peger han på Berlin som verdens fedeste by.

”Hvis jeg skal pege på et sted, hvor jeg føler mig mest hjemme, og hvor man kan mærke historien drive ned ad husvæggene, ja så er det Berlin. Og historie er jo min eneste hobby, så for mig betyder det meget for den bys kvalitet. Der er faktisk ikke en by i verden der har betydet mere for vores alle sammens historie. Her har verdenshistorien balanceret på en knivsæg, og her er både det værste og det bedste kommet fra. Berlin, der engang var centrum for det mørkeste mørke, er i dag en utrolig tolerant by med alle mulige slags mennesker.”

Ingemann – nu på knallert

Mandag den 18. marts 2019 kl. 20 kan man på TV2 følge Peter Ingemann udleve en gammel drengedrøm, der fører ham langs den jyske vestkyst på knallert. Ingemann og Vestkysten kan følges i fem programmer, og vil tage ham fra Skagen til Højer  

Fakta:

  • Peter Ingemann, 46 år
  • Gift med Trine, med hvem han har to døtre
  • Uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole i 2001
  • Tidligere ansat hos DR og nu hos TV2
  • TV-vært på programmerne ”Hammerslag”, ”Den store bagedyst” samt ”Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed”, ”Nybyggerne”, ”Fremtiden ifølge Ingemann” og ”Størst”.
  • Udgav i 2010 selvbiografien Ingemanns land – Et familiedrama

Du kan også læse om Sara Lygum, der opfordrer til at gå med mavefornemmelsen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jøhl – Grethe