Skal katten være udekat?

Skal katten være udekat?

Når du udvider familien med en kat, er det bedst at holde den indendørs det første stykke tid. Her kan den lære sit nye hjem at kende og finde ud af, at det nu er her, den bor. Skal katten være en udekat, så tænk på disse ting inden du slipper den løs.

Skal katten være udekat?

Alle katte, der flytter til et nyt hjem, bør holdes indendørs den første tid. På den måde kan de i fred og ro lære, hvor de bor og vænne sig til deres nye familie. Bor du i et landområde og har til hensigt at have din kat som en udekat, så er det en god idé at introducere verden udenfor langsomt. Lad ikke katten fare ud fra den ene dag til den anden – der kan være mange farer for en ung og uerfaren kat.

Start med ture i snor

En god måde at vænne katten til at være udendørs er at tage den på nogle ture i snor. Start med at præsentere katten for selen indendørs, så den lige kan få lov til at vænne sig til den. Bliv ikke forskrækket, hvis katten de første gange den har selen på kryber langs gulvet, bakker eller andre unormale ting. Det går over igen. Når den har vænnet sig til selen, kan du gå korte ture i haven og det omkringliggende område. Lad katten bestemme vejen, og giv den tid til at spejde i ro og mag. På den måde vil dit nye familiemedlem forhåbentligvis hurtigt lære at finde rundt i nærområdet inden den skal ud og stå på egen pote.

Bidro aflang Ledflex

Tjekliste til udendørskatten

Hvis din kat er udekat, er det vigtigt, at du alligevel er dig bevidst om dit ansvar som katteejer. Katten skal være neutraliseret, ID-mærket og vaccineret, inden du slipper den ud.

Her er en tjekliste over de ting, du bør overveje:

  • Sørg for at få ID-mærket din kat.
  • Sørg for at din kat er vaccineret.
  • Slip ikke en hunkat i løbetid eller en ikke kastreret hankat løs.
  • Sørg for at tjekke og beskytte katten mod flåter.
  • Giv din kat et halsbånd på med sikkerhedslås, reflekser og dit telefonnummer.

Kilde: Agria

Novasel - Perskindol

Læs også Vil du undgå uventede kattekillinger?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jøhl – Grethe