Sommerens boom af hundehvalpe kræver forberedelse

hundehvalp. sommer er sæson for nye hundehvalpe

Hundehvalpe: Mange vælger sommerperioden når familiens nye medlem skal være en hundehvalp. Sommerperioden er det nemmeste tidspunkt af praktiske grunde.

Sommerperioden byder på længere lyse dage og varmere vejr. Det gør det nemmere at både træne og socialisere hundehvalpen udendørs. Men at anskaffe sig en hvalp er et stort ansvar, og det er vigtigt at hvalpen får den bedste start hos sin nye familie.

Bidro aflang Ledflex

At blive hundeejer kræver mange overvejelser og grundig forberedelse. Chefdyrlæge Hanne Friis hos AniCura deler vigtige anbefalinger til, hvordan du bedst forbereder dig og skaber de bedste rammer for den nye hvalp.

Hundehvalpe kræver omsorg og tålmodighed

hundehvalp. sommer er sæson for nye hundehvalpe

Der skal afsættes tid til den nye hundehvalp. Det kræver både masser af tålmodighed og omsorg, og det er vigtige ting i processen med at anskaffe sig en hvalp og opdrage den. Dyrlægen understreger, at det kan være stressende for hvalpen at vænne sig til de nye omgivelser hos en ny familie.

Selv om der er mange ting, som hvalpen skal lære i de første måneder, blandt andet at være alene hjemme, renlighed og at omgås med andre, bør man være bevidst om, at det er en meget stressende periode for hunden. Derfor anbefaler vi også, at man har udvalgte steder i hjemmet, hvor hvalpen kan trække sig og søge ro

Novasel - Perskindol

Sørg for socialisering

hundehvalp Jagger og Sophia

Noget af det vigtigste for at få en hund der kan omgås andre er at socialisere hvalpen med andre hunde og mennesker. Også forskellige miljøer vil hjælpe hvalpen til at føle sig tryg og tilpas i forskellige situationer. Jo før denne proces påbegyndes jo nemmere vil det blive for både hundehvalpen og de nye hundeejere.

Det er en stor forandring for hvalpen at flytte væk fra sin mor og søskende, og derfor er det vigtigt at introducere den til nye oplevelser gradvist. Dette hjælper med at bygge hvalpens selvtillid og sikrer, at den udvikler sig til en veltilpasset hund, som kan begå sig i forskellige miljøer og er tryg ved både andre dyr og mennesker, forklarer Hanne Friis og fortsætter:

Man kan med fordel starte socialiseringen med korte møder med mennesker og dyr, og samtidig sørge for at tage på små ture i forskellige udendørsmiljøer. Derudover er det en virkelig god idé at indtænke hvalpetræning, da det hjælper med at lære hvalpen grundlæggende kommandoer og opbygge tillid og samarbejde mellem hund og ejer. Dette skaber en stærkere forbindelse og gør det lettere at håndtere hverdagens udfordringer og oplevelser, som hvalpen vil støde på gennem sit liv.

Husk hvalpens sundhedspleje

Når du har fået hvalpen, er det en god idé at bestille tid hos en dyrlæge i nærheden. Her kan du få undersøgt din hvalp og få hjælp og vejledning ifm. sygeforsikring, vaccination, ormekur samt forebyggelse af flåter og lopper.

Det er enormt stressende for en hvalp, når den bliver taget væk fra alt den kender. Derfor er hvalpe meget mere i risiko for at blive syge med eksempelvis dårlig mave – ligesom at hvalpe generelt er mere nysgerrige og derfor mere tilbøjelige til at slikke eller spise genstande, der kan gøre dem syge. Derfor er det en god idé at kontakte sin dyrlæge, så man sikrer sig, at der er styr på sundhedstjek og sygeforsikring, afslutter Hanne Friis.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jøhl – Grethe