Spring ud i Tivolis have- og blomsterfestival

Blomsterdekoreret kæmpe sko fra Tivolis blomsterfestival

Tivolis Have- og Blomsterfestival er vokset. Festivalen sprang ud sidste sommer og har i år fået en god omgang kreativ gødning, så blomsterskulpturerne nu er mere spektakulære, udsmykningerne og eventsene flere.

Spring ud i Tivolis have- og blomsterfestival

Tivoli byder således på en skøn blandet buket af blomsterworkshops, smagninger og udsmykning skabt af internationalt anerkendte blomsterkunstnere – samt en blomsterdyst hvor dygtige florister fra hele landet kæmper om at lave den smukkeste blomsterudsmykning. Festivalen løber fra 27. august til 11. september.

Bidro aflang Ledflex

Have- og blomsterfestival

Nu kan folk med grønne fingre, jord under neglene eller bare interesse for blomster og haver godt begynde at glæde sig. Den 27. august slår Tivoli nemlig Havelågen op til årets store Have- og Blomsterfestival. Sidste års Have- og Blomsterfestival var en succes, og derfor bliver der skruet op for ambitionerne i år. Festivalen bliver mere end fordoblet i længde, og Haven kommer til at stå mere blomstrende end nogensinde før.

Inspiration, indtryk og aktiviteter

Festivalen i år byder således på blomsterskulpturer og -udstillinger kreeret af internationalt anerkendte blomsterkunstnere som Marianne Eriksen Scott-Hansen, Nicolai Bergmann og Stine Heimann, som har bestilt 15.552 porrer til at skabe sine blomstrende stiletter. Derudover er der en lang række workshops og events, hvor du fx kan blive bedre til at binde blomster, bruge blomster i maden, lave papirblomster og få tips til, hvordan du kan gøre din egen have eller altan endnu smukkere. Og så er der i år også en masse aktiviteter for børn og barnlige sjæle som fx ansigtsmaling, blomsterkranse-workshop, flødebolle-pyntning med Mette Blomsterberg, og meget andet.

Kulturdirektør, Frederik Wiedemann siger om Have- og Blomsterfestivalen:
”Tivoli er kendt for mange ting. En af de ting, som folk kommer igen og igen for, er vores smukke blomster og haveanlæg. Derfor giver det kun mening, at vi afsætter nogle uger om året, hvor vi fokuserer på denne del, som jo er en integreret del af Tivolis DNA. I år har vi arbejdet på at gøre festivalen til en helhedsoplevelse, hvor gæsterne – ud over de mange blomster og planter – også kan opleve musik, smagning, events, talks, og workshops. Vi kunne se sidste år, at rigtig mange af vores gæster tog godt imod den nye festival, så det er fantastisk at kunne give dem en endnu større og længere festival i år. Jeg glæder mig utroligt meget til at præsentere årets program.”

Novasel - Perskindol

dekoration fra Tivolis have- og blomsterfestival
Årets store have- og blomsterfestival i Tivoli er fra den 27. august – 11. september 2022.

Chefgartner, Tom Knudsen, siger om Have- og Blomsterfestivalen
”Jeg er glad for og stolt af, at vi igen i år kan stable en så flot festival på benene. Jeg mærker dagligt den interesse, som gæsterne har for Tivolis haveanlæg. Den interesse vil vi gerne hylde. Derfor har vi udviklet festivalen, så den både fylder mere i Haven, varer længere og har mere indhold. Jeg håber, at det kan imponere og inspirere vores gæster.”

Det sker blandt andet til Tivolis Have- og Blomsterfestival

 • Marianne Eriksen Scott-Hansen laver kæmpe blomsterskulptur ved Rotunden
 • Altaninspiration på Koncertsalens Svalegang.
 • Tivolis Store Blomsterdyst, hvor op til 20 florister dyster i at udsmykke Haven
 • Live træskæring med motorsave
 • Kæmpe botaniske stiletter af Stine Heilmann
 • Nicolai Bergmann blomstershow på plænen
 • Chili- og tomatsmagning med mere end 80 forskellige tomater og chilier
 • Blomster- og krydderurtesmagning
 • Workshops – blomsterbinding, papirblomster, kokodama, ciderbrygning mv.
 • Stort have- og blomstermarked
 • Og meget meget mere…

Tivolis have- og blomsterfestival byder også på forskellige workshops
Der er masser af inspiration at hente på årets have- og blomsterfestival i Tivoli.

Program

Spring ud i Tivolis have- og blomsterfestival. Du kan se det fulde program på www.tivoli.dk/blomsterfestival

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jøhl – Grethe