Cortenstål – en af de helt store trends til haven

grøn have med hus i baggrunden

Det karakteristiske stållook er efterhånden at spore i mange danske haver. Og det er med god grund. For populariteten af for eksempel højbede i cortenstål skyldes ikke alene den unikke rustne finish – den er også formet af en række andre fordele, som du kan læse om i denne artikel. 

En løsning, der er designet til at holde i årtier 

Det er klart, at stål har en noget længere holdbarhed end eksempelvis træ. Men tidligere har mange ment, at det at invitere stål ind i sin have giver en for stor kontrast til plantevækstens organiske udtryk. Det sker ikke på samme måde med havedesign i cortenstål. For med den forsætlige korrosion får dine bede mv. et udtryk, der går bedre i spænd med naturen. 

Bidro aflang Ledflex

Et cortenstål-højbed holder desuden i meget lang tid sammenlignet med lignende modeller i træ, som godt kan se lidt trætte ud efter et par udendørssæsoner med den mængde af nedbør, frost og sommervarme vi er vant til at få i løbet af et kalenderår. Men det er det cortenstålet trives i – helt uden vedligeholdelse. For påvirkningen skaber et ydre lag af beskyttende rust, der afskærmer den indre kerne fra vind og vejr. Derfor kan du forvente og glæde dig over, at dine bede ser ud på samme måde år efter år. 

Et moderne men tidløst udtryk

Selv om cortenstålets indtog i de danske haver først rigtigt har taget fart de seneste par år, har mange af de tilgængelige løsninger et tidløst råt og simpelt look, der giver konnotationer til industriel arkitektur og moderne skulpturel kunst. Men de minimale design passer godt i enhver have, hvor det naturligvis kan bruges som base for de alle planter, du holder mest af.

Stål i haven, som holder sine former og sit udtryk enormt godt over tid kan også bruges til at forme et uderum med, som er meget personligt. Brug for eksempel bedene i kombination med plæneafgrænsning og vægge til at skabe et gennemført udtryk med forskellige niveauer, der skaber stemning og dybdefornemmelse. 

Novasel - Perskindol

Gør din have til et personligt statement

Cortenstålet bidrager på den måde med en funktionalitet og et udtryk, der både bør tiltale dem, der sætter pris på funktionalitet, bæredygtighed og design. Og med alle de muligheder, der findes for at vælge ståldesign til haven, kan du med største lethed skabe en meget personlig have, der giver værdi både for dig og dine gæster.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jøhl – Grethe