En overdækket terrasse er et must-have i din have

overdækket terrasse

En overdækket terrasse er et must-have i en luksuriøs have. Her kan man sidde i hele den lune sæson – fra tidligt forår til sensommeren og det tidligere efterårs sidste solstråler.

En overdækket terrasse giver dig mulighed for at nyde udelivet, selv når det regner og blæser. Overdækningen vil holde dig tør og skærme dig for vindpust. Desuden står dine havemøbler beskyttet mod vejret, så du kan nyde dem i langt flere år. Du kan også let skabe en hyggelig atmosfære, når du dækker op til eftermiddagskaffe eller aftensmad på terassen. Det er perfekt til afslappede stunder med familie og venner.

Hvad er en overdækket terasse?

En overdækket terasse er en terrasse, der er dækket af et halvtag. En overdækket terrasse er særligt populær i Danmark, da vi har et klima, der ikke altid byder på solskin, selv om vi alligevel får en del sol i sommerhalvåret. Med en overdækket terrasse slipper man for at skulle sidde inde, hver gang det regner. I stedet kan man pakke sig ind i et tæppe og sætte sig ud for at nyde regnens rislen. Desuden kan en overdækket terrasse også fungere som et ekstra rum i huset – især hvis den er indrettet med møbler og belysning. På denne måde kan man have en hyggelig aften på sin overdækkede terrasse med familien eller vennerne, uden at blive fugtige, når duggen falder.

Bidro aflang Ledflex

Sådan finder du den perfekte placering for din overdækkede terrasse i haven

En overdækket terrasse er en fantastisk tilføjelse til enhver have.

Men du skal selvfølgelig også sørge for at finde den perfekte placering i din have. De fleste vælger at placere terassen umiddelbart uden for huset, så man kan træde direkte ud på terassen fra en dør i huset. Det gør netop, at den føles som en udestue om sommeren.

Vedligeholdelse af en overdækket terasse

Terassen kræver lidt vedligeholdelse for at bevare sin flotte overflade, og man bør også sikre sig mod alger og mos.

Man bør starte sæsonen med at rengøre sin terasse grundigt. Både overdækningen og fliserne eller træplankerne på jordniveau. Dette kan gøres med eksempelvis en kost og en spand vand med sæbe, hvis terassen ikke er alt for beskidt. Man bør sikre sig, at der ikke er revner i fliserne eller træet på terrassen, da disse kan blive til steder for alger og mos at vokse i. Hvis der er revner, kan man udfylde dem med silikone eller en anden form for fugemasse.

Novasel - Perskindol

God fornøjelse med at udnytte din overdækkede terasse som en ekstra rum i dit hjem.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jøhl – Grethe