Gør din bolig forårsklar med disse tips

gør boligen forårsklar

Vinteren er ved at være ovre, og foråret er på vej med lys og ny energi, og dette er en oplagt mulighed for, at give boligen et eftersyn både indvendigt og udvendigt. Læs med her og få nogle tips til, hvad der skal tjekkes op på.

Genopfrisk indretningen 

Det kan være rart med en genopfriskning af indretningen i boligen, når foråret bryder frem og lyset giver fornyet energi. Man kan gøre meget gennem indretning, for at lukke naturen ind i hjemmet, og man kan aktivt bruge sollyset, ved både at lukke det ind og afskærme på den rigtige måde. Med screens til vinduer kan man for eksempel forhindre de høje temperaturer, som der kan opstå, og dermed sikre et godt indeklima. Lyset skal selvfølgelig heller ikke fuldstændig afskærmes, og det kan gøre noget rigtig godt for oplevelsen af et rum, hvis indretningen er tilpasset lyset. Dette kan man gøre ved at placere tv-hjørnet et sted i stuen, hvor der ikke kommer direkte sollys ind, og måske spisebordet et sted, hvor der kommer masser af naturligt lys ind, hvilket er rart, når man sidder og nyder et måltid sammen.

Bidro aflang Ledflex

Gennemgå facaden

Det er en rigtig god ting at gøre det til en årlig opgave, at gennemgå boligens facade, efter vinterperioden. De kolde temperaturer, som en bolig bliver udsat for, kan nemlig godt gøre skade på en facade, så det er vigtigt at holde øje med, om der er tydelige revner. Hvis der er revner eller andre skader, er det nemlig vigtigt at få gjort noget ved det, før det udvikler sig til noget mere alvorligt. Hvis der er noget som skaller, så kan det også tyde på, at der trænger fugt ind i boligen, hvilket også skal ordnes så hurtigt som muligt. 

En anden meget vigtigt del af boligens stand er taget og tagrenderne, som man også skal tjekke op på med hensyn til skader. Tagrenderne skal renses for blade og andet skidt, som har samlet sig over vinteren, så regnvandet ikke løber ned langs murværket og skader facaden. Det er også en god idé at rense selve taget, men her kan det være en fordel, at få professionelle til at gøre det, da det er et lidt større projekt, end at rense tagrender.

Den klassiske forårsrengøring

Så er der jo også den klassiske forårsrengøring, hvor man kommer op på de øverste hylder, bag ved de tungeste møbler og får skrubbet godt i brusekabinen. Det kan være en hård omgang at komme igennem, men det er det hele værd bagefter, hvor ens hjem er helt klar til forårets kommen. 

Novasel - Perskindol

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jøhl – Grethe